Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Irbe: Šāda līmeņa spēlēs neatceros tik daudz rikošetu

Latvijas hokeja izlases vārtsargu treneris Artūrs Irbe savā spēlētāja karjeras laikā neatceras, kad tik daudz būtu zaudēti vārti pēc rikošetiem.

Kā zināms, Latvijas izlase turpina dalību šī gada pasaules čempionātā, kur pirmajās divās spēlēs izcīnījusi divas uzvaras papildlaikos, bet lielāko daļu ripu savos vārtos ielaidusi pēc ripas rikošetiem.

Pirmajā mačā latvieši ar 5:4 papildlaikā uzvarēja Polijas izlasi, kura elites divīzijā atgriezusies pēc 22 gadu pārtraukuma, trīs no četriem vārtiem ielaižot pēc ripas lidojuma trajektorijas maiņas vārtu priekšā. Savukārt otrajā mačā Latvijas izlase papildlaika pēdējā sekundē ar 3:2 izrāva uzvaru pār Franciju, arī šajā mačā vienus vārtus zaudējot pēc rikošeta.

"Varbūt kaut kad bērnībā, kad pa spēli bija 60 vai 70 metieni, tā varēja būt," savu pieredzi vārtos pirmdien sarunā ar žurnālistiem atcerējās Irbe. "Bet tik augsta līmeņa spēlēs, es neatceros. Četri ielaisti vārti no saviem spēlētājiem ir diezgan nepieredzēti, lai gan es skatos, ka tā diezgan bieži tagad notiek arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), jo vārtsargi ir tik labi, ka savādāk viņiem grūti iemest."

Kā norādīja Irbe, kurš pats ir bijušais NHL un Latvijas izlases spēlētājs, šādās epizodēs vārtsargam galvenais ir nesalūzt un nesākt sev uzdot jautājumus "vai tiešām es esmu tik slikts?".

Tāpat Latvijas izlases vārtsargu treneris norādīja, ka gaidāmajā spēlē pret Kazahstānu, kas tiks aizvadīta otrdien, Latvijas izlases vārtos stāsies vārtsargs, par kuru tika lemts jau iepriekš, tiesa neatklājot kurš tieši tas būs.

Līdz šim Latvijas izlase dalībai čempionātā pieteikusi vārtsargus Elvi Merzļikinu un Kristeru Gudļevski, bet valstsvienības rīcībā ir arī Ēriks Vītols, kurš pagaidām turnīram nav pieteikts.

Par to, vai tiek vēl gaidīts Artūrs Šilovs no NHL kluba Vankūveras "Canucks", Irbe aģentūrai LETA sacīja, ka korekti būtu atbildēt "gan jā, gan nē, jo mēs vienmēr gaidām labākos hokejistus".

Kā zināms, Šilovs kopā ar uzbrucēju Teodoru Bļugeru un "Canucks" svētdien NHL Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas trešajā mačā ar 4:3 pārspēja Edmontonas "Oilers" un sērijā panāca 2-1. Ja Šilovs un Bļugers sēriju līdz četrām uzvarām tomēr zaudētu, tad sestā spēle tiktu aizvadīta 19.maijā pēc Latvijas laika.

Vārtsargu treneris paslavēja visus trīs vārtu vīrus, kuri pašlaik ir Latvijas izlases rīcībā, un sacīja, ka ir tas lielisks kolektīvs. "Ja parādīsies tāda problēma kā vēl viens vārtsargs, kuru izmantot čempionātā, mēs par to domāsim," piebilda Irbe. " Šobrīd man liekas, ka ne tas draud un ne tas spīd."

Turpinājumā Latvijas izlase 14.maijā Latvijas tiksies ar Kazahstānu, kura čempionātu sestdien uzsāka ar uzvaru 3:1 pār Franciju, bet svētdien ar 2:6 piekāpās Slovākijai. Tad 15.maijā būs jāspēlē ar Vāciju, 18.maijā - ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Šogad pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisinās no 10. līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi