Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Ostapenko sasniedz Romas WTA 1000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien sasniedza Romas WTA 1000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālu.

Ostapenko, kura WTA rangā atrodas desmitajā vietā un turnīrā izsēta ar devīto numuru, ar rezultātu 4-6, 6-4, 7-6 (7:3) pārspēja slovākieti Rebeku Šramkovu (WTA 120.).

Latvijas tenisistes pretiniece ceturtdaļfinālā būs planētas otrā rakete baltkrieviete Arina Sabaļenka vai turnīrā ar 16.numuru izsētā ukrainiete Elina Svitoļina (WTA 19.).

Ceturtdaļfināla sasniegšana dod 215 WTA ranga punktus un ļauj turpināt cīņu par vietas nosargāšanu ranga desmitniekā. 

Pirmajos divos setos uzvaras izšķīra viens breiks nogalē. Pirmajā setā Šramkova devītajā geimā atņēma Ostapenko servi un nākamajā panāca 6-4, bet otrajā Ostapenko desmitajā geimā nobreikoja pretinieci un guva virsroku ar 6-4.

Trešo setu Latvijas tenisiste sāka ar pārliecinoši zaudētu servi, bet sestajā ar breiku panāca 3-3. Pretiniece punkta pārsvaru atguva devītajā geimā, kad pie Ostapenko serves uzvarēja visas izspēles, taču nākamajā geimā Ostapenko atbildēja ar to pašu - 5-5.

Arī 11.geimā Šramkova panāca 40:0, taču Ostapenko atspēlēja trīs breikbumbas un servi nosargāja. Lai gan pēc tam Ostapenko nerealizēja mačbumbu, trešā seta taibreikā viņa bija pārāka ar 7:3.

Latvijas tenisiste no pirmās kārtas bija brīva, otrās kārtas mačā ar 6-4, 6-2 pārspēja krievieti Anastasiju Potapovu (WTA 43.), bet 1/16 finālā ar 6-4, 5-7, 6-1 pārspēja spānieti Saru Sorrivesu-Tormo (WTA 47.).

Šramkovai šī bija jau sestā spēle šā gada Romas kortos. Vispirms viņa pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas, izšķirošajā spēlē ar 6-4, 6-3 uzvarot Latvijas tenisisti Darju Semeņistaju. Pamatturnīrā slovākiete ar 6-4, 6-1 pieveica mājinieci Džordžiju Pedoni, ar 6-4, 7-6 (10:8) - sacensību 26.raketi no Lielbritānijas Keitiju Bolteri (WTA 28.) un ar 6-4, 4-6, 6-4 - amerikānieti Sofiju Keninu (WTA 58.).

Ostapenko karjeras laikā ir uzvarējusi astoņos WTA vienspēlu turnīros, divos no tiem svinot uzvaru šogad. Janvārī viņa uzvarēja Adelaidas "WTA 500" sērijas turnīrā, bet februārī - Lincas "WTA 500" sērijas turnīrā.

Šramkovas kontā pagaidām nav neviena uzvarēta WTA turnīra vienspēlēs.

Ostapenko Romā spēlē devīto reizi, pagājušajā gadā tiekot līdz pusfinālam, bet Šramkova šeit spēlē pirmoreiz. Šo gadu viņa sāka ITF sērijas turnīros, janvāra un februāra mijā uzvarot Portu ITF W-40 sacensībās, bet lielajos turnīros pārsvarā spēlējot kvalifikācijā.

Latvijas pirmā rakete kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku Romā startē arī dubultspēļu turnīrā.

Turnīrs Romā norisinās māla seguma kortos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi