Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Šodien

Sji Parīzē tiksies ar Makronu un Leienu

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins jaunnedēļ Parīzē tiksies ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu, pavēstīja Leienas preses sekretārs.

Koncertzālē Palladium uzstāsies mongoļu folkmetāla grupa The Hu

Koncertzālē Palladium 8. septembrī uzstāsies unikāla folkmetāla grupa no Mongolijas The Hu, kas apvieno tradicionālos rīkles dziedājumus un teju tūkstoš gadu senus instrumentus ar heavy metal žanra skaņu estētiku, piešķir tam sava dižā priekšteča Čingishana – cilvēces vēsturē vislielākās impērijas izveidotāja um imperatora plašo vērienu, un īsā laikā jau ir iekarojuši visas pasaules metālistu un ne tikai metālistu sirdis.

Maxima Latvija peļņa pērn sasniegusi 56,529 miljonus eiro

Mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 1,073 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 84,9% - līdz 56,529 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņehubovs.

Grupa Laika suns izdod albumu Imitācija

Pie klausītājiem nonāk pilsētas rokgrupas Laika suns jaunākais studijas albums Imitācija. No otrdienas albums digitālā formātā ir pieejams visās straumēšanas un lejupielādes vietās, un tā dzīvs pirmatskaņojums gaidāms grupas līdz šim lielākajā koncertā 24. maijā Palladium Rīga, informēja grupas pārstāve Inese Saulāja-Dobele.

Autosprinta sezonas atklāšanā Biķerniekos triumfē Ferrari, Porsche un Honda

Sestdien, 27. aprīlī, Biķernieku trasē ar jaunu dalībnieku rekordu tika aizvadīts Latvijas autosprinta kausa pirmais posms. Uz starta stājās 217 dalībnieki, kas parūpējās par aizraujošām cīņām 10 dažādās ieskaites klasēs. Lielākos panākumus guva Dmitrijs Gorņevs, Rolands Upatnieks un Edvīns Vansovičs, kuri katrs izcīnīja pa divām uzvarām.

Izcilos laika apstākļos sākusies jaunā LVM MTB un Gravel Veloseriāla sezona

Svētdien ar Latvijas riteņbraukšanas klasiku Cēsis – Valmiera startējusi jaunā Latvijas valsts mežu (LVM) MTB un Gravel Veloseriāla sezona. Lieliski sagatavotā trasē Toyota Gravel braucienā uzvaras laurus plūca Alekss Krasts un Renāte Rodionova. Lielbāta MTB distancē tikmēr nepārspēti palika Ģirts Cirvelis un Kate Skujiņa.

Latvijas čempionāta regbijā 1. posmā U18 dominē RK Livonia/Rīga

Svētdien, 28. aprīlī, Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā U18 grupā visas spēlēs dominēja un par pārliecinošiem uzvarētājiem kļuva pagājušajā gada čempioni Regbija kluba Livonia/Rīga jaunie regbisti, kuri finālā ar 31:5 neatstāja cerības Baldones/Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) komandai.

Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Kreklu savedēja © DIENA

Atbildība, samazinot kaitējumu dabai, un apģērba ilgtspēja ir svarīga pievienotā vērtība mūsdienīgam modes dizainam. Zīmola Zīle autore Aiva Zīle rada ilgtspējīgu apģērbu dizainu zaļi domājošiem cilvēkiem un, izmantojot upcycling filozofiju, veido jaunus apģērbus no reiz lietotām drēbēm. No vīriešu krekliem top sievišķīgas kleitas, bet no veciem džinsiem – jauni mēteļi un jakas.

Krievijas raķešu triecienā Odesai nogalināti vismaz pieci cilvēki

Krievijas armija pirmdienas vakarā ar raķetēm apšaudīja Ukrainas dienvidu pilsētu Odesu, nogalinot vismaz piecus cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 30, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests un vietējās amatpersonas.

Porziņģis gūst traumu NBA izslēgšanas turnīra spēlē

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva kājas traumu un iemeta septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas Celtics komanda izcīnīja uzvaru.

Kalendārs

Aprīlis, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12