Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 25. maijs
Junora, Anšlavs

Interesanti

Spāņu oruho © DIENA

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Austrijas un Šveices tresteri © DIENA

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Vācu trestera reģioni © DIENA

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

VIDEO: Ielūdz strübergs un Horens: MAMA DŽAGA MAMA RAGA!

Sestdien, 20. aprīlī, ar jaunu dziesmu “MAMA DŽAGA MAMA RAGA!” klajā nākuši strübergs un Horens, kuri līdz ar šo dziesmu vēlas vairot mieru un mīlestību ikvienā cilvēkā atsevišķi un visos kopumā. Singlam tapis arī video.

Anīsa dzērieni no Spānijas © DIENA

Turpinot stāstu par anīsa dzērieniem – šoreiz stāstīšu par spāņu dzērienu Anis. Spānijas karstā saule anīsa sēklās attīsta īpaši pikantu aromātu.

Kā baudīt raki © DIENA

Turpinot stāstu par turku alkoholisko anīsa dzērienu raki – šoreiz stāstīšu, kā to baudīt.

Raki – vēl viens anīsa dzēriens © DIENA

Šajā slejā laiku pa laikam esmu stāstījis par stiprā alkohola dzērieniem, ko paralēli vīnam gatavo dažādas vīndaru nācijas – itālieši, francūži. Šāds dzēriens ir arī turkiem – raki. Sātīgas vakariņas Turcijā nav iedomājamas bez raki.

Skolēni Mēness aptiekās visā Latvijā iepazīs farmaceita darbu

Ceturtdien, 4. aprīlī, skolēni Mēness aptiekās visā Latvijā iepazīs farmaceita darbu aptiekās Rīgā, Jūrmalā, Olainē, Jelgavā, Dobelē, Liepājā, Aizputē, Siguldā, Smiltenē, Ludzā, Rēzeknē, Maltā, Daugavpilī u.c. Karjeras izglītības programmā Ēnu diena piedalīsies 39 skolēni, tādējādi gūstot priekšstatu par farmaceita nozīmīgo lomu, lai iedzīvotāji pilnvērtīgi jebkuros apstākļos saņemtu farmaceitisko aprūpi, zāles un citas medicīnas preces. Lielākā skolēnu interese ir Latgalē un Jelgavā.

Ko nogaršot uz vietas un ko atvest ciemkukulī no Bulgārijas? © DIENA

Viens no galvenajiem ceļojumu priekiem ir vietējā ēdiena nogaršošana. Bulgārija šajā ziņā ir ļoti laba izvēle – Balkānu valsts, kuras virtuvē ir ēdieni un produkti, kas kopīgās vēstures un daudzreiz mainīto robežu dēļ ir kopīgi visam reģionam ap Melno un Adrijas jūru. Daļu ēdienu un gatavošanas paņēmienu atstājuši turki.

Kā baudīt konjaku? © DIENA

Šoreiz par pareizu konjaka baudīšanu, lai šis dzēriens sniegtu pēc iespējas vairāk aromātu un garšas baudas.

Kādām glāzēm jābūt mājās? © DIENA

Turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par glāžu "iztikas minimumu" mājas lietošanai. Pamatdoma glāžu piemeklēšanai konkrētam dzērienam ir, lai glāzes forma un biezums palīdzētu izcelt izvēlētā dzēriena aromātu, garšu, dzirkstīgumu, arī krāsu.

Vairāk Interesanti