Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eksperti/Blogeri

Interpretācijas spēks © DIENA

Mākslas pasaulē visi zina, cik liels ir interpretācijas spēks. Bet naudas un nodokļu lietās tā pie skaidrības nonākt nevar.

Šillers un Degunradži © DIENA

Man mākslas ietekmē nav jājūtas sociāli problemātiskam, ja sajūtām neizdodas saskaņoties ar "pareizās idejas" konstrukcijām.

Gaidu galu © DIENA

Esmu laikmeta drāmu fans. Mēģinu iztēloties – kura latvieša dzīvesstāsts varētu beigties ar Frenka Sinatras dziesmu Mans ceļš?

Viss par Žoriku © DIENA

Jau drīz mākslīgā intelekta sistēma katram piemeklēs tādu izrādi, kuras laikā nebūs garlaikoti jāsūkā ledenes un jāpēta nagu augšanas ātrums.

Izrēķināšanās © DIENA

Tā diena, kuru negaidu es, ir pienākusi. Kaut kā jātiek galā ar pašnodarbinātā autoratlīdzības saņēmēja virtuālajām ceturkšņa atskaitēm.

Nopietni? © DIENA

"Nekas nav viennozīmīgi" – izklausās pārāk oficiāls un nolieguma formu pārblīvēts teiciens. Labāk paklusēsim, celsimies spārnos un lidosim!

Rīta sviestmaize © DIENA

Manas briesmas tagad ir citu nedzirdētais un nesaprastais. Lasu, ka mana vakardiena daudziem joprojām esot šodiena.

Burta lieluma kauls © DIENA

Autora balss, kas monotoni nočukst paša sarakstītos vārdus, sekojot vien savai iekšējai loģikai, ir ne tikai vērtīga, bet arī neaizstājama.

Signāls smadzenēm © DIENA

Grupu The Rolling Stones un ABBA nonākšana uzmanības centrā vēlreiz atgādina par cilvēka mūžīgajiem centieniem piemānīt dabu.

Likteņa varā © DIENA

Ticēt demokrātijai ir grūti – tas prasa atteikšanos no bezierunu lojalitātes savam klanam, cilts vecākajiem, politiskajai kliķei

Gara bezgalība © DIENA

Nav apziņas dzīlēs slēptā bezgalīgā, kas būtu mazāks vai lielāks par citu, piemēram, citas apziņas vai Visuma, bezgalību

Es esmu noķerts © DIENA

Olimpiskās spēles saasina iekšējo cīņu, ko skatīties un pie kādiem attēliem kavēties ilgāk. Tā noris arī ikdienā, izvēloties, uz kurām ziņām klikšķināt

Saules brāļi © DIENA

Bezpajumtnieka tēls ir arī kultūras konstrukcija, pret kuru attieksme ir svārstījusies no romantiskas jūsmas līdz pilnīgai dehumanizācijai

Ķeriet vasaru! © DIENA

Neviens mūzikas festivāls nevar norobežoties no tā, kas pasaulē notiek neatkarīgi no mūsu gribas. Piedzīvosim to, kas mums tagad tiek dots!

Diskursa atslābums © DIENA

Nekad nebūs ideālā stāvokļa, ka visi sapratīs visus. Tā būtu kāda jauna māņticības shēma. Citiem vārdiem – ne šajā pasaulē iespējams

Šajā sētas pusē © DIENA

Pēc vientulības ziemas esmu gatavs apskaut un sabučot visus paziņas. Pēc sertifikāta uzrādīšanas, protams

Šodienas bulciņas © DIENA

Globalizācijas tendences rāda, ka bez latviešu mākslas nevarēs iztikt tikai tautasbrāļi – bet varbūt varēs, ja radoša darba diskreditācija turpināsies

Dzīves restarts © DIENA

Eiropas kino sistēma bez festivāliem kā filmu novērtēšanas un publicitātes mehānisma ar senām tradīcijām nevar iztikt

Viss ir iespējams © DIENA

Varbūt kovidkontrole beidzot pieliks punktu koncertu biļešu pārpircēju un tirgoņu nekaunīgajam, šķietami mūžīgajam biznesam?