Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Māksla

RSU Anatomijas muzejā un internetā būs skatāma mākslinieces Laimdotas Malles rezidence

No šī gada janvāra sākuma līdz pat maija beigām RSU Anatomijas muzejā rezidēs māksliniece Laimdota Malle. Rezidences laikā māksliniece pētīs muzeja kolekciju un veidos jaunus mākslas darbus, kurus muzejā paredzēts izstādīt šī gada nogalē. Ik piektdienu mākslinieces darbam varēs sekot līdzi arī attālināti tiešraidēs, informēja muzejā.

Pūķis, kuru sauca Karš. Muzeju pasākumu programma Ukrainas atbalstam © DIENA

24. februārī apritēs tieši divi gadi, kopš Krievijas karaspēks sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Šajā laikā ukraiņu tautas neizmērojamā drosme ir izpelnījusies apbrīnu visā pasaulē. Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piedāvā divu dienu pasākumu programmu, lai paustu solidaritāti un atgādinātu par Ukrainas atbalsta iespējām.

Rīgā atklāta laikmetīgās mākslas izstāde par dzimti un kvīrisko Starp mums viss labi

Trešdien, 14. februārī, atklāta Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LCCA) izstāde Starp mums viss labi, kā arī izziņota izstādes publiskā programma, ko 16. februārī ievada drag kultūras aktīvista un kvīru teorētiķa Taka Taka radošā darbnīca. Izstādi un tās pavadošo programmu iespējams apmeklēt Rīgā, Dzirnavu ielā 60A-21, līdz 31. martam.

Jūrmalas muzejā būs skatāmas trīs jaunas izstādes

No 14. februāra Jūrmalas muzejā skatāmas trīs jaunas izstādes, kurās visās risināta viena tēma - indivīda un sabiedrības attiecības. Tekstilmāksliniece Inese Jakobi, gleznotājas Ivonna Zīle un Inga Jurova savos darbos meklē atbildes uz jautājumiem par personības vietu konkrētā sabiedrībā, par kopīgo un atšķirīgo, par robežšķirtni starp es un citi.

Latvijas Mākslas akadēmija piedalās jauno dizaineru izstādē Zviedrijā

Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas studenti un pasniedzēji no 6. līdz 10. februārim piedalās Stokholmas mēbeļu izstādē Stockholm Furniture Fair jauno dizaineru sadaļā Greenhouse, kas Skandināvijā ir vadošā mēbeļu un apgaismojuma dizaina un arhitektūras platforma, informēja Latvijas Mākslas akadēmijas pārstāve Laura Ozola.

Diāna Tamane atklās personālizstādi Tokijā

Kanzan galerijā Japānā 16. februārī tiks atklāta latviešu/igauņu mākslinieces Diānas Tamanes personālizstāde Half-Love. Izstāde būs atvērta līdz 31. martam, informēja māksliniece.

LMA mākslas telpā Pilot atklās zīmēšanas praksei veltītu izstādi Pāreja

Latvijas Mākslas akadēmijas eksperimentālajā mākslas telpā Pilot no 8. februāra apskatāma izstāde Pāreja, kas tapusi sadarbībā starp pasniedzējiem un studentiem, lai izceltu un aktualizētu mūsdienu zīmējumu Latvijas Mākslas akadēmijas studiju procesā. Izstādes darbus vieno zīmējuma medijs un saruna par redzi, redzes fenomenu – krāsu un melnbalto spektru. Kā to attiecināt uz procesiem mūsdienu zīmējumā, kā redze skar katra autora radošo darbu?