Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mūzika

Oranžās brīvdienas izdod albumu Ārā

Grupa Oranžās brīvdienas (OB) laidusi klajā pirmo albumu vinila plates formātā ar nosaukumu Ārā. Tā atvēršanas svētki 14. martā notiks Kaņepes kultūras centrā (KKC), Rīgā.

Foto: Ar grupas vēsturē lielāko apmeklētāju skaitu Dagamba noslēdz koncerttūri Bach Against the Machine

Sestdien, 9. martā grupa Dagamba Vidzemes koncertzālē Cēsis aizvadīja savus pēdējos divus Latvijas koncerttūres koncertus. Tūres ietvaros grupa viesojās lielākajās Latvijas koncertzēlēs - Liepājā, Rēzeknē, Ventspilī, Jelgavā un Cēsīs. Ņemot vērā klausītāju lielo interesi, sākotnēji paredzēto piecu koncertu vietā Dagamba sniedza 12 koncertus, kopskaitā pulcējot teju 10 tūkstošu lielu mūzikas cienītāju pulku.

Koklētāju ansambļi muzicēs pavasara saulgriežu noskaņās

Piektdien, 22. martā, plkst. 18.00 Jūrmalas Mūzikas vidusskolas Dubultu koncertzālē norisināsies saulgriežu laikam veltīts kokļu mūzikas koncerts Pavasara vakarā ar Latvijas koklētāju ansambļu piedalīšanos. Ieeja koncertā ir bez maksas.

Igauņu bass Ains Angers un pianists Andrejs Osokins uzstāsies Šūberta programmā Cēsīs

Svētdien, 17. martā, koncertzālē Cēsis izskanēs programma, kurā uzmirdzēs divas Franča Šūberta daiļrades pērles. Pasaulslavenais igauņu bass Ains Angers un pianists Mihkels Polls atskaņos dziesmu ciklu Ziemas ceļš, savukārt pianista Andreja Osokina un Kremerata Lettonica stīgu kvarteta lasījumā skanēs komponista Klavieru kvintets Lamažorā.

Noklausies! Dziedātāji Inese Ērmane un Havjērs Fernandess ierakstījuši dziesmu Viņi dejoja vienu vasaru spāniskās noskaņās

Gatavojoties jaunai koncertprogrammai Vīns, vārdi, mīlestība…, pazīstamie dziedātāji Inese Ērmane un Havjērs Fernandess kopā ar latino grupas Los Nens ģitāristu Aleksandru Kuzminu izveidojuši jaunu versiju populārajai Imanta Kalniņa dziesmai Viņi dejoja vienu vasaru. Tā būs dzirdama arī topošajā Ineses Ērmanes albumā, kurā iekļautas populāras latviešu estrādes mūzikas pērles jaunās noskaņās.

Noskaidroti starptautiskā konkursa Uzlecošās zvaigznes uzvarētāji

XIV Starptautiskā instrumentālistu un vokālistu konkursa Uzlecošās zvaigznes organizatori un starptautiskā žūrija, kurā darbojās mūziķi no ASV, Izraēlas, Latvijas, Vācijas, Zviedrijas, paziņojusi 2024. gada uzvarētājus. Laureātu vidū ir jaunie mūziķi un vokālisti no Latvijas, Šveices, Ukrainas, Igaunijas un Lietuvas.

Tallinas Mūzikas nedēļā šogad plaši pārstāvēta Latvijas mūzikas industrija

Jau sešpadsmito reizi notiks starptautiskais jaunās mūzikas festivāls Tallinas Mūzikas nedēļa (Tallinn Music Week). Tas norisināsies Igaunijas galvaspilsētā Tallinā jau pēc mēneša, no 3. līdz 7. aprīlim, un pulcēs 165 māksliniekus no 35 valstīm. Latviju tajā pārstāvēs seši mūziķi un vairākas organizācijas, kas ir izvēlētas par festivāla programmas kuratoriem in spīkeriem, tostarp Erica Synth, NERDS, Cindy&Kate un Zvaigznājs. Latviju šogad festivālā pārstāvēs sešas mūziķu apvienības: Lunt, Sofija Zaiceva, Sudden Lights, Sarma Gabrēna, Waterflower un Oranžās brīvdienas, informēja rīkotāji.