Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Mūzika

Mums sava seja ir jānotur. Festivāls Rīgas ritmi 2024 piedāvā māksliniekus, kurus publika neaizmirst © DIENA

24. starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls Rīgas ritmi norisināsies no 3. līdz 6. jūlijam, un galvenā koncertvieta arī šoreiz būs Rīgas Doma dārzs. Tur 4. un 5. jūlijā uzstāsies galvenie viesmākslinieki – Lielbritānijā dzīvojošais itāļu ģitārists Antonio Forčione, itāļu bandoneonists Daniēle di Bonaventura, kurš šoreiz muzicēs kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga, kubiešu pianists Horhe Lūiss Pačeko un amerikāņu dziedātājs Hosē Džeimss.

The Tunes izdod singlu Vasaras prāts jeb 14 Reasons to Love

Ceturtdien, 13. jūnijā, ar jaunu singlu Vasaras prāts/14 Reasons to Love klajā nāk grupa The Tunes. Tā ir viena dziesma divās versijās – latviešu un angļu valodā, kā arī solista ampluā iejutušies gan bundzinieks, gan ģitārists.

Dons izdod dziesmu Sāp

Pēc notikumiem bagātā Eirovīzijas dziesmu konkursa posma Dons atgriežas pie saviem klausītājiem ar dziesmu Sāp. Dziesma ir priekšvēstnesis drīz gaidāmajam devītajam Dona studijas albumam Laiks, kā arī vasaras lielkoncertam Daugavas stadionā. Singlam izdota arī angliskā versija ar nosaukumu Dark.

Eirovīzijas uzvarētājs Nemo uzstāsies Rīgā

Pēc uzvaras Eirovīzijā Šveices dziedātājs Nemo nākamā gada 10. aprīlī uzstāsies koncertzālē Palladium. Koncertu papildinās dažādu mākslinieka pārstāvēto mūzikas žanru maģiskā sinerģija un iespaidīgi šova elementi, informēja koncerta rīkotāji.

Rīgas festivālā uzstāsies kubiešu dīva Daime Arokena

Rīgas festivālu 20. jūnija vakarā Dzintaru koncertzālē grandiozi noslēgs pasaulslavenā kubiešu džeza dīva Daime Arokena. Saulaino un ekspresīvo kubiešu mūziku viņa izdziedās kopā ar ritma virtuozu, Grammy balvas ieguvēju Jaroldi Obrē Roblē, džeza vijolnieci – kaislīgu muzikālo robežu pārkāpēju Linu Krusu un Latvijas Radio bigbendu.

Lielajā ģildē pēdējā lielajā koncertā pirms rekonstrukcijas uzstāsies Daniils Bulajevs un kamerorķestris Davinspiro Camerata

Piektdien, 21. jūnijā, plkst. 19.00 Lielajā ģildē notiks pēdējais lielais koncerts pirms rekonstrukcijas. Kamerorķestris Davinspiro Camerata kopā ar vijolnieku Daniilu Bulajevu, pianisti Agnesi Egliņu, čellisti Gunu Šnē, vibrofonistu Andreju Puškarevu un klarnetisti Annu Mariju Kubecku atskaņos D. Šostakoviča, M. Rihtera, G. Pelēča, A. Maskata un R. Paula mūziku.

Bezgalības krelles, klasika un džezs. Rīgas festivālu atklās astoņi pasaules pirmatskaņojumi © DIENA

Ikgadējais Rīgas festivāls tiks atklāts ar vērienīgu Saules sistēmas planētu tvērumu mūzikā: 7. jūnijā plkst. 20.00 Lielajā ģildē Latvijas Radio koris Kaspara Putniņa vadībā izdziedās savu jauno koncertprogrammu Bezgalības krelles ar astoņu komponistu – Artura Maskata, Santas Ratnieces, Annas Fišeres, Mārtiņa Viļuma, Platona Buravicka, Ērika Ešenvalda, Jura Karlsona un Andra Dzenīša – jaundarbiem, kuri radīti ar Noras Ikstenas tekstiem.