Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Teātris

FOTO: Atjaunotā Jaunā Rīgas teātra ēku kompleksa atslēgas svinīgi nodotas teātrim

Šodien, 29. februārī, atjaunotā Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksa Lāčplēša ielā 25 atslēgas svinīgi nodotas teātra kolektīvam. Pārbūves rezultātā blīvā pilsētas apbūvē, Rīgas vēsturiskajā centrā teju divtik ir palielināts ēkas apjoms ar sarežģītu pazemes konstrukciju. Teātra ēku papildina jauns piecstāvu nams ar divām “Black Box” zālēm, vairākām mēģinājumu zālēm un komfortablām telpām aktieriem, informē VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Sācies Spēlmaņu nakts skatītāju simpātiju balsojums

Latvijas Teātra darbinieku savienība sadarbībā ar Latvijas teātru katalogu Izrades.lv un Latvijas profesionālajiem teātriem aicina izrāžu skatītājus piedalīties Gada balvas teātrī Spēlmaņu nakts skatītāju simpātiju balvu nominantu izvirzīšanā 2023./2024. gada sezonā.

Foto: Ar stāvovācijām aizvadīta rokoperas Sfinksa pirmizrāde

Ļoti emocionāli, muzikāli spilgti un ar skatītāju stāvovācijām – tā rokopera Sfinksa vakar, 22. februārī, pirmo reizi piedzīvoja satikšanos ar skatītājiem izpārdotā VEF Kultūras pils zālē. Pirmizrādei sekos izrādes vēl trīspadsmit Latvijas pilsētās.

Latvijas Leļļu teātrī top izrāde mazuļiem Čuči, Spilventiņ!

Latvijas Leļļu teātrī 2. martā pirmizrādi piedzīvos iestudējums pavisam īpašai auditorijai – mazuļiem no 9 mēnešu līdz 2 gadu vecumam. Izrāde Čuči, Spilventiņ! režisores Lienas Šmukstes, mākslinieces Evitas Bētas un mūzikas autores Rūtas Dišleres kopdarbā radīta kā sajūtu piedzīvojums, kurā iepazīt teātra vidi, to vērojot, sadzirdot un aptaustot.

Totalitārā romāna lasījumā tiksies starptautiska aktieru komanda

28. februārī Hanzas peronā uz vienas skatuves satiksies dažādu paaudžu aktieri – savas profesijas meistari, kuri strādā un dzīvo dažādās valstīs,– lai lasītu lietuviešu dramaturga Marjus Ivaškeviča vienu no jaunākajiem darbiem Totalitārais romāns, informēja pasākuma rīkotāju KatlZ Riga pārstāvji.

Mēs vienmēr tikai sākam. Vienpadsmit stāstu par Jaunā Rīgas teātra dzimšanu un dzīvi © DIENA

Īsi pirms atgriešanās Lāčplēša ielā Jaunais Rīgas teātris ir izdevis grāmatu Kā lēna un mierīga upe ir atgriešanās par teātra dzimšanu un dzīvi. Tās autori ir Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis, aktieri Elita Kļaviņa, Kaspars Znotiņš, Gundars Āboliņš, Vilis Daudziņš, Sandra Kļaviņa, Baiba Broka, Andris Keišs, direktore Gundega Palma un ārējo sakaru daļas vadītāja Elīna Adamaite.