Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 14. jūnijs
Saiva, Santis, Sentis, Tija, Saivis

Politika

Buksē sarunas par valdības restartu un AS atgriešanos koalīcijā © DIENA

Sarunas par iespējamām pārmaiņām ne tikai valdības ministru sastāvā, bet arī par valdības koalīcijas iespējamu paplašināšanu ar vismaz daļu Apvienotā saraksta tiešām notiek, to Dienai apstiprinājuši politiķi no visiem šajās sarunās iesaistītajiem politiskajiem spēkiem kā nosacījumu informācijas sniegšanai izvirzot to, ka netiks oficiāli citēti. Vienlaikus no sarunās tieši iesaistīto un lēmumu pieņemšanas līmeni savās partijās ieņemošo politiķu teiktā rodas iespaids, ka šīs sarunas šobrīd, lai arī norit ļoti aktīvi, ir iestrēgušas daudzo neskaidrību un savstarpēji pretrunīgo interešu dēļ.

Ušakovs: Apstākļi mainās, Saskaņa - nē

Partija Saskaņa nav mainījusies, mainījušies tikai apstākļi, intervijā aģentūrai LETA apgalvoja partijas Saskaņa saraksta līderis Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Nils Ušakovs.

Noraida Apvienotā saraksta piedāvātās apjomīgās izmaiņas pašvaldību robežās

Saeimas deputātu vairākums šodien noraidīja opozīcijā esošā Apvienotā saraksta (AS) iesniegtos apjomīgos grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā administratīvi teritoriālās reformas (ATR) pārskatīšanai, kuri būtu paredzējuši atjaunot atsevišķus novadus, kā arī veikt citas nozīmīgas izmaiņas.