Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Politika

ZZS kā līderus EP vēlēšanām piesaka Rokpelni un Dineviču

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šodien Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegusi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu kandidātu sarakstu, kurā pirmās trīs vietas atvēlētas Harijam Rokpelnim, Jānim Dinevičam un Andrim Bērziņam.

Apvienotā saraksta EP vēlēšanu līderi būs Pozņaks, Viļums un Bergmanis

Politiskā spēka Apvienotais saraksts (AS) Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu kandidātu saraksta līderis būs Tviterkonvoja vadītājs Reinis Pozņaks, šodien kandidātu prezentācijas pasākumā pavēstīja AS līderi, Saeimas deputāts Edvards Smiltēns un AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Krievija ir agresorvalsts. Ja to atbalsti, esi agresijas atbalstītājs © DIENA

Kāpēc Latvijas tiesībsargājošās iestādes 20 gadus ir bijušas bezspēcīgas pret Eiropas Parlamenta deputāti Tatjanu Ždanoku, par kuras sadarbošanos ar Krievijas FDD (krieviski – FSB) tagad publiskoti pierādījumi, un cik kaitīga Latvijai tomēr bijusi šīs par politikas margināli uzskatītās personas darbošanās, Agnese Margēviča iztaujā Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāju Andreju Judinu (JV)

Iesniegti pirmie seši saraksti © DIENA

Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kas notiks 8. jūnijā, pašlaik iesniegti seši saraksti, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) dati. Sarakstu iesniegšana turpināsies līdz 9. februārim.

Pirmajā dienā sarakstus EP vēlēšanām iesniegušas piecas partijas

Pirmajā dienā sarakstus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegušas piecas partijas - Latvijas attīstībai (LA), Stabilitātei, Jaunā konservatīvā partija (JKP), Progresīvie un Nacionālā apvienība (NA), aģentūru LETA informēja CVK pārstāvis Andrejs Vaivars.

Dažiem EP vēlēšanas ir kā sapņu piepildījums © DIENA

Kāpēc nepiepildās opozīcijas prognozes par jaunās valdības koalīcijas nespēju sastrādāties, valdošo partiju bailēm no lielas kritiski noskaņotu vēlētāju aktivitātes Eiropas Parlamenta vēlēšanās un galu galā paša Apvienotā saraksta ambīcijām 8. jūnijā, politiskā spēka līderi Edvardu Smiltēnu intervē Agnese Margēviča.

Izsludina likumu par Stambulas konvencijas ratifikāciju Latvijā

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien ir izsludinājis Saeimā 30.novembrī pieņemto likumu par tā dēvētās Stambulas konvencijas jeb Eiropas Padomes konvencijas par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu ratificēšanu Latvijā.

Cīņa par Eiroparlamentu solās būt intriģējoša © DIENA

Nākamvasar gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas būs nozīmīga politisko spēku samēra nomērīšana, kas vairākām partijām var izrādīties gan "būt vai nebūt" jautājums, gan nest cerības uz atdzimšanu pēc neveiksmes Saeimas vēlēšanās, intervijā Agnesei Margēvičai pauž politologs Juris Rozenvalds.

Titavs: Vienotība ir noraizējusies © DIENA

Par to, vai visi premjeri piedzīvo brīdi, kad sajūtas neaizvietojami, un vai Kariņa premjerēšanas laikā privātos lidojumos iztērētie līdzekļi novedīs pie nopietnām sekām, ar Danu Titavu diskutē Agnese Margēviča.