Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ziņas

Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs

Pirmdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +4,7 grādiem Rucavā līdz +11,9 grādiem Rēzeknē un +12,1 grādam Daugavpilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Pirmdien daudzviet Latvijā, sākot no rietumiem, gaidāms lietus, tas pārsvarā būs neliels un īslaicīgs, prognozē sinoptiķi.

KNAB rosina apsūdzēt bijušo Rēzeknes mēru Bartaševiču un viņa sievu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis prokuratūrai apsūdzēt bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par to, ka izpaudis ierobežotas pieejamības informāciju sievai Olgai un desmit gadu garumā kārtējās valsts amatpersonas deklarācijās nav norādījis pilnīgu informāciju par izsniegtā aizdevuma daļu 33 000 eiro apmērā, noskaidroja aģentūra LETA.

Latvijas Banka piemēro sodu Baltic International Bank bijušajām amatpersonām

Latvijas Bankas uzraudzības komiteja lēmusi piemērot maksātnespējīgās Baltic International Bank bijušajam valdes priekšsēdētājam Viktoram Bolbatam soda naudu 31 731 eiro apmērā, savukārt valdes loceklim Edgaram Voļskim un par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas (NILLTPF) novēršanas jomas pārraudzību atbildīgajai valdes loceklei Andai Saukānei izteikt brīdinājumu, aģentūru LETA informēja Latvijas Bankas pārstāvji.

Kur rodas nauda? © DIENA

Iniciatīvas grupa Kuram tas rūp? ir nolēmusi ķerties pie pamatiem – uzdot pavisam vienkāršus jautājumus un mēģināt rast uz tiem atbildes, jo, aizmirstot šīs vienkāršās lietas, vērtības kļūst ačgārnas un svarīgais paliek aiz nesvarīgā. Pirmais mūsu jautājums ir: "Kur rodas nauda?" Tā nauda, kas visu kustina, kur rodas Latvijas bagātība? Atbilde ir nepieciešama, lai nesajauktu vērtību kārtību.

Daudzviet Latvijā līst, vietām snieg; dienas gaitā nokrišņi mitēsies

Agrā piektdienas rītā Kurzemē un Zemgalē līst, vietām iespējams slapjš sniegs, nokrišņu zona no dienvidrietumiem virzās tālāk uz ziemeļaustrumiem, liecina meteoroloģiskā informācija. Piektdien Latvijā gaidāms lietus, valsts ziemeļaustrumos arī sniegs. Sākot ar Dienvidkurzemi, nokrišņi mitēsies, prognozē sinoptiķi.

Šis ir brīdis, kad jāizvēlas labākais ārlietu ministrs © DIENA

Par Vienotības dilemmām un valsts interesēm, gaidot premjeres Evikas Siliņas izšķiršanos par nākamā ārlietu ministra kandidātu, Agnese Margēviča sarunājas ar Apvienotā saraksta politiķi Didzi Šmitu, kuram savulaik bijusi darba pieredze Ārlietu ministrijā.