Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Nosaukti Dienas gada balvas kultūrā 2014 nominanti

Paziņoti Dienas gada balvas kultūrā 2014 kandidāti - kvalitatīvi un pārsteidzoši notikumi mūzikā, literatūrā, vizuālajā mākslā, kino un teātrī aizvadītajā gadā.

Dienas gada balva kultūrā ir laikraksta tradīcija kopš 2001. gada. Tā ir iespēja teikt paldies mākslas personībām, kas gada laikā visdažādākajās intonācijās iedvesmojušas un ļāvušas justies tuvāk harmonijai un spēkam, bet tikpat lielā mērā "kutinājušas" un rādījušas priekšzīmi, kā būt nepareiziem, dulliem, rakstīt pāri rūtiņām.

No 12. februāra līdz 5. martam arī portāla apmeklētājiem ir iespējams nobalsot par spilgtākajiem kultūras dzīves notikumiem 2014. gadā un tādā veidā noteikt lasītāju balsojuma favorītus. Viens laimīgais balsotājs saņems ielūgumu divām personām uz apbalvošanas ceremoniju 12. martā.

Nominantus izvirza žūrija – kultūras žurnāliste un redaktore Undīne Adamaite, kultūras un popkultūras žurnālists, redaktors Jegors Jerohomovičs, muzikoloģe Inese Lūsiņa, teātra kritiķis un žurnālists Atis Rozentāls, literatūras eksperts Aivars Eipurs, vizuālās mākslas kritiķis Vilnis Vējš un kino kritiķe Dita Rietuma (nevērtē filmas).

Dienas gada balvu kultūrā atbalsta Baltijas advokātu birojs Lawin un Latvijas dzelzceļš

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Ziņas

Vairāk Ziņas