Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Konkursā Kas notiek? sacensība par individuālā uzvarētāja titulu turpinās!

Vērtējot konkursa rezultātus, atklājās, ka 86 skolēni atbildējuši pareizi uz visiem 30 anketas jautājumiem. Tāpēc šogad konkursā Kas notiek? jaunums!
Pagājušā gada 21. oktobrī 16 664 devīto klašu skolēni 680 Latvijas skolās piedalījās laikraksta Diena organizētajā mūsdienu zināšanu konkursā Kas notiek?. Trīspadsmit gados kopā piedalījušies vairāk nekā 300 000 jauniešu. Interese un aktivitāte ar katru gadu ir palielinājusies – 1999. gadā konkursā piedalījās 68% no visiem Latvijas devītklasniekiem, pēdējos gados vairāk nekā 90%. 

Konkursā Kas notiek? sacensība par individuālā uzvarētāja titulu turpinās!

Lai noskaidrotu labāko individuālo uzvarētāju, katrā reģionā tiek rīkota konkursa otrā kārta. Aicināsim visus zinošākos jauniešus, lai viņi klātienē mērotos spēkiem par individuālā uzvarētāja titulu rakstveida un mutvārdu pārbaudījumā, kurā tiks ietverti jautājumi par politiskiem, sabiedriskiem, kultūras, sporta un citiem notikumiem Latvijā un pasaulē 2011. gadā. 
Otrās kārtas norise
Skolēni, kuri apstiprinās savu dalību konkursa otrajā kārtā, tiks aicināti 2012. gada 29. februārī mērot ceļu uz Swedbank centrālo ēku, Balasta dambi 1a, kur klātienē satiksies devīto klašu zinošākie jaunieši. 
Otrajā kārtā zināšanas tiks pārbaudītas – rakstveidā un mutvārdos. 
Latvijā un pasaulē kopš oktobra, kad notika konkurss, bijis daudz notikumu, kas pelna ievērību. 25 jautājumu anketā mēs vaicāsim par šiem notikumiem. 
Labākie no katra reģiona, piedalīsies otrajā daļā – spēlē NOTIKUMI 2011. Spēli vadīs žurnāla Ilustrētā Zinātne galvenās redaktores vietnieks Vents Zvaigzne, kurš uzdos jautājumus, uz tiem būs jāatbild mutiski.
Spēlē liela nozīme būs zināšanām un arī veiklībai. Punktus iegūs tas, kurš uz jautājumu atbildēs pirmais un – pareizi. Summējot abu pārbaudījumu rezultātus, tiks noskaidrots uzvarētājs. 
Konkursa Kas notiek? individuālais uzvarētājs katrā reģionā tiks noteiks uzreiz pēc konkursa otrās kārtas. Fināla noslēgumā tiks paziņoti arī uzvarētāj klases reģionos un Rīgā. 
Tiešraidē portālā www.diena.lv varēs sekot līdzi kā devīto klašu zinošākie jaunieši mērosies spēkiem par individuālā uzvarētāja titulu. 

Balvu fonds un apbalvošana

Tiks apbalvoti katra reģiona individuālie uzvarētāji. 
Balvā uzvarētājs saņem naudas summu, kas vienāda ar punktu skaitu, ko skolēns ieguvis otrajā kārtā. Tātad, atbildot pareizi uz visiem jautājumiem, skolēnam ir iespēja balvā saņemt naudas balvu – LS 105, ko dāvina ilggadējais konkursa Kas notiek? atbalstītājs Swedbank un tās programma jauniešiem OPEN
Katrs finālists saņems nelielu balvu no atbalstītājiem. 

Konkursa Kas notiek? mērķis ir veicināt jauniešu interesi par pēdējā gada politiskajiem, sabiedriskajiem, kultūras, sporta un citiem notikumiem Latvijā un visā pasaulē, kuri bijuši atspoguļoti masu medijos. Konkurss ir individuāla spēku pārbaude, kurā katrs jaunietis var pārbaudīt savas zināšanas un atmiņu.
Apkopojot konkursa rezultātus, kā katru gadu, tiks noteikti individuālie uzvarētāji un klases uzvarētājas – pa vienai no Kurzemes, Latgales, Rīgas reģiona, Vidzemes un Zemgales. 

Konkurs Kas notiek? otro kārtu atbalsta Biznesa augstskola Turība, ilggadējs atbalstītājs Swedbank un tās programma jauniešiem OPEN. Ar gardām sviestmaizēm dalībniekus cienā Lango.
Informatīvi konkursu atbalsta  reģionālie laikraksti Bauskas Dzīve, Dzirkstele, Kursas Laiks, Staburags, Zemgales Ziņas, Ziemeļlatvija, Alūksnes Ziņas, Neatkarīgās Tukuma Ziņas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi