Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Citi

Ar mērķi labot valsts rekordu © DIENA

Pacīnīties par augstu vietu nebūs reāli – pirms svētdien Rīgā paredzētā pirmā pasaules skriešanas čempionāta (PČ) sarunā ar Dienu atzina Latvijas rekordists piecu, 10 kilometru un pusmaratona skrējienā šosejā Dmitrijs Serjogins. PČ viņš startēs pusmaratona distancē.

Pasaules ceturtdaļfināla pāri uzvar pieaugušajiem reitinga turnīrā sporta dejās Zelta rudens

Pagājušā nedēļas nogalē Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, kur martā tika aizvadīts Latvijas čempionāts Latīņamerikas (LA) dejās, divas dienas norisinājās krāšņās starptautiskās sporta deju sacensības “Zelta rudens”, ko augstā kvalitātē sarīkoja Deju centrs “Spektrs” un SDK “Stars” ar Aigaru Svaru un Loretu Vainovsku. Daļa no sacensībām vienlaikus bija arī reitinga sacensības “Lielais Rudens reitings”. Dažādās vecuma grupās Standartdejās (ST) un LA dejās divu dienu garumā sacentās dejotāji no četrām valstīm, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

FOTO: Rīgas Rudens sporta diena 2023

Pagājušo sestdien, 23. septembrī, aktīvās atpūtas parka daļā Lucavsalā norisinājās Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departamenta atbalstītais pasākums Rīgas Rudens sporta diena 2023, kur, spītējot lietum, izklaides pasākumu mīļotāji un sportisko nodarbju cienītāji kuplā skaitā dienas garumā bez maksas varēja izbaudīt un iesaistīties daudzās un dažādās sportiskās un aizraujošās aktivitātēs, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

FOTO: Patriotiskais Lāčplēšu kross Mežaparkā

Šo svētdien, 24. septembrī, Mežaparkā devīto gadu pēc kārtas norisinājās biedrības Piedzīvojumu sacensību apvienība sadarbībā ar Rīgas domi un SIA Rīgas meži rīkotais patriotiskais taku un tematisko šķēršļu skrējiens Lāčplēšu kross, kas bija visai kupli apmeklēts, jo visās distancēs kopā startēja nepilns tūkstotis dalībnieku. Labākos rezultātus sasniedza titulēti skrējēji un valsts čempionātu medaļnieki.

Latvijas pāris kļūst par pasaules čempioniem jauniešiem Standartdejās

Lielisku panākumu guvuši Latvijas vicečempioni no Rīgas Ričards Krīviņš un Marija Golubeva, kuri sestdien Ungārijas pilsētā Šombateli uzvarējuši pasaules čempionātā Standartdejās (ST) jauniešiem (16-18 g.), informē Latvijas Sporta deju federācijas (LSDF) preses sekretārs Ivars Bācis.

Vairāk nekā 70 Latvijas sporta un fitnesa klubi sestdien piedāvās bezmaksas treniņus

23. septembrī Eiropas mēroga kampaņas #BEACTIVE DAY ietvaros Latvijas Veselības un Fitnesa asociācija (LVFA) aicina iedzīvotājus pievērsties aktīvākam un veselīgākam dzīvesveidam, tādēļ šajā dienā vairāk nekā 70 Latvijas sporta un fitnesa klubi atver savas durvis un piedāvā bezmaksas nodarbības un sertificēta trenera konsultācijas par pareizu vingrojumu izpildi, veselīgu dzīvesveidu un citiem interesējošiem jautājumiem.

Latvijas šķēršļu skrējēji sasniedz labākos rezultātus pasaules čempionātā, Rekuņenko sudrabs vecuma grupā

Aizvadītajā Pasaules OCR (obstacle course racing) jeb šķērsļu skriešanas čempionātā, kurš norisinājās Beļģijas pilsētā Genkā un kur visās vecuma grupās kopā piedalījās iespaidīgs dalībnieku skaits – vairāk nekā pusotra tūkstoša atlētu, Latvijas vadošais šķēršļu skrējējs Artjoms Rekuņenko 3km distancē vecuma grupā (30 – 34 gadi) 76 dalībnieku vidū izcīnīja sudraba medaļu, bet nākamajā dienā elitē 15km distancē bija piecpadsmitais 88 dalībnieku konkurencē, sasniedzot Latvijas labākos rezultātus pasaules čempionātos. Arī stafetē kopā iegūtā 8. vieta ir līdz šim labākais veikums, informē sportista pārstāvis Ivars Bācis.

Patriotiskais taku šķēršļu skrējiens Lāčplēšu kross šo svētdien Mežaparkā

Šo svētdien, 24. septembrī, devīto gadu pēc kārtas Mežaparkā norisināsies biedrības Piedzīvojumu sacensību apvienība rīkotais patriotiskais taku un tematisko šķēršļu skrējiens Lāčplēšu kross, kur dalībniekiem atkarībā no vecuma un spējām tiek piedāvātas dažāda garuma distances. Tāpat šogad īpašs pārsteigums pasākuma noslēgumā būs Mika Dukura un bērnu ansambļa Spāre koncerts.

FOTO: Pēc pasaules un Eiropas čempionātiem orientieristi sacenšas Pilsētu leģendu rogainingā Ādažos

Pagājušo sestdien, 16. septembrī, Baltijas valstu lielākais rogaininga jeb komandu orientēšanās sacensību seriāls Pilsētu leģendas ar Ādažu novada pašvaldības atbalstu pirmo reizi vēsturē norisinājās Ādažos, kur notika šīs sezonas piektais posms. Augstākās vietas dažādās distancēs ieguva nesen pasaules čempionātā MTB orientēšanās un nupat Eiropas čempionātā 24h rogainingā ar panākumiem startējušie latvieši.

FOTO: Olimpietis Nakoņečnijs ar ģimeni Rīgā atklāj jaunu un modernu peldēšanas apmācību centru

Svētdien, 10. septembrī, pludmales sporta un atpūtas centrā Palms Beach Club, kas atrodas netālu no Starptautiskās lidostas Rīga pie Ulmaņa gatves pārvada (Mūkupurva iela 1c), olimpietis Ruslans Nakoņečnijs ar ģimeni pozitīvā un svinīgā gaisotnē oficiāli atklāja peldēšanas apmācību centru SWIM Baltic, kas būs pieejams gan aktīvā dzīvesveida piekritējiem, gan profesionāļiem. Peldēšanas prasmes tur varēs apgūt arī bērni.

Ar rūgtuma piegaršu © DIENA

Mājās dodos nevis kā uzvarētājs un ne arī kā zaudētājs, bet ar lielu motivāciju un mācību – pēc starta pasaules čempionātā (PČ) Rijādā Latvijas Svarcelšanas federācijas mājaslapā citēts Ritvars Suharevs. Svara kategorijā līdz 73 kilogramiem Suharevs ieguva mazo bronzas medaļu raušanas disciplīnā, bet summā palika bez rezultāta, jo visi trīs mēģinājumi grūšanā bija nesekmīgi.

RK Livonia vadītājs Zuments: Regbijs ir fantastisks, tāpēc cenšamies to popularizēt

Pagājušo piektdien, 8. septembrī, Stade de France arēnā Parīzē sākās Pasaules kausa finālturnīrs regbijā. Pateicoties Regbija kluba Livonia atbalstam sadarbībā ar Latvijas Regbija federāciju un Lietuvas Regbija federāciju, ir nodrošinātas translācijas Go3 Sporta kanālā, lai vienu no prestižākajiem sporta notikumiem pasaulē varētu vērot arī regbija interesenti Latvijā un Lietuvā. RK Livonia vadītājs Zuments uzskata, ka regbijs ir fantastisks sporta veids, kam Latvijā tiek veltīta nepelnīti trūcīga uzmanīga, tāpēc Livonia cenšas vērst par labu situāciju ne tikai ar sportiskiem rezultātiem un atbalstu federācijai, bet arī popularizējot šo sporta veidu masu medijos.

Dobrecovs/Ļevčenko Eiropas kausā Standartdejās iekļūst desmitniekā

Latvijas vicečempioni Romāns Dobrecovs un Violeta Ļevčenko pagājušajā nedēļas nogalē Rumānijas pilsētā Timišoarā notikušajā Eiropas kausā Standartdejās (ST) iekļuva pusfinālā un izcīnīja desmito vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.