Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Citi

Latvijas skeitbordisti triumfē medaļu ieskaitē Pasaules spēlēs Itālijā

Ar panākumiem startējušie Latvijas skeitbordisti pagājušajā nedēļā Itālijā notikušajās Pasaules spēlēs skrituļsporta veidos jeb “World Skate games” uzvarējuši arī medaļu ieskaitē, izcīnot gandrīz pusi no visām godalgām un pārspējot šajā rādītājā spēcīgo ASV un Čehiju, informē sportistu pārstāvis Ivars Bācis.

FOTO: Stirnu buka sestais posms Sveikuļu mežā

Sestdien apmākušos, mitros, bet siltos laikapstākļos vairāk nekā tūkstotis dalībnieku piedalījās populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” sestajā posmā Sveikuļu mežā Tukuma novadā, cīnoties ne tikai ar kalnainām, bet arī dubļainām takām, kas radīja iespaidus, ko skriešanas entuziasti un arī sportisti noteikti atcerēsies. Trijās garākajās distancēs uzvaras svinēja Kristaps Bērziņš un Anete Švilpe “Lūsī”, Kristaps Vējš-Āboliņš un Agate Armane “Stirnu bukā, bet Uģis Jocis un Sandra Grosberga “Zaķī”, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

PČ rollerslēpošanā klasikā pret kalnu Vīgants un Šuminska iekļūst desmitniekā

Pasaules čempionātā rollerslēpošanā, kas norisinājās Itālijā, noslēdzošajā startā klasiskā stila distancē ar masu startu pret kalnu diviem Latvijas pārstāvjiem izdevās iekļūt desmitniekā – divkārtējam pasaules čempionam Raimo Vīgantam ar 8. vietu pieaugušajos, bet Adriānai Šuminskai ar 10. vietu juniorēm. Tieši aiz desmitnieka ierindojās Kitija Auziņa, bet juniori Dāvis Kalniņš un Indriķis Circens arī bija tuvu Top10, informē Latvijas Slēpošanas federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Arī hibrīdslalomā Pasaules spēlēs skeitbordā Latvijai trīs medaļas, šoreiz čempiona godā Kuzmins

Teicama Latvijas skeitbordistiem sanāca arī noslēdzošā disciplīna Pasaules spēlēs skrituļsporta veidiem skeitbordā, jo mūsējie vēlreiz izcīnīja trīs medaļas un atkal pilnu medaļu komplektu. Šoreiz par pasaules čempionu kļuva olainietis Jānis Kuzmins, sudrabs speciālā slaloma uzvarētājam Gustavam Gailītim, bet bronza speciālā slaloma vicečempionei Endijai Līgai Rūjai, informē sportistu pārstāvis Ivars Bācis.

Baltic XL/Livonia lielajā regbija finālā piekāpjas Miesniekiem, neatgūstot titulu

Svētdien Upesciema stadionā “Baltic XL/Livonia” savā laukumā nespēja parādīt gaidīto sniegumu lielāko spēles daļu, sasparojoties tā pa īstam spēles pēdējās 15 minūtēs, un ar 12:22 (0:12) piekāpās titula aizstāvētājiem Ķekavas “Miesniekiem”, kuri par Latvijas čempioniem kļuva trešo gadu pēc kārtas un kopā ieguva 16. titulu.

Klāt lielais regbija fināls: Baltic XL/Livonia pret Miesniekiem

Šodien, 15. septembrī, Upesciema stadionā, par kura labo stāvokli rūpējas bijušais izlases spēlētājs Juris Silovs, plkst. 16.00 notiks šī gada čempionu noteikšana regbijā15. Šajā aizraujošajā duelī cīnīsies pēdējās desmitgades abi spēcīgākie Latvijas regbija klubi “Baltic XL/Livonia” pret “Miesniekiem”, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

Gailītis kļūst par čempionu, Latvijai trīs medaļas speciālajā slalomā skeitbordā Pasaules spēlēs

Itālijā notiekošajās prestižajās Pasaules spēlēs skrituļsporta veidos jeb “World Skate games” teicami otrajā disciplīnā jeb speciālajā slalomā nostartēji vairāki Latvijas pārstāvji, izcīnot pusi no medaļām un sarūpējot pilnu medaļu komplektu. Gustavs Gailītis kļuva par čempionu, Toms Dreiblats nopelnīja bronzu, bet sieviešu konkurencē Endija Līga Rūja bija otrā, iegūstot sudrabu, informē sportistu pārstāvis Ivars Bācis.

FOTO: Šmalcam pirmais pasaules junioru čempiona tituls skrituļslalomā, Saļņikovai sudrabs

Aizvadītājā pasaules junioru čempionātā skrituļslalomā, kas notika “World Skate games” jeb Pasaules skrituļsporta veidu spēļu ietvaros, ļoti sekmīgi nostartējuši Latvijas pārstāvji, izcīnot divas medaļas. Ikšķilietis Georgs Šmalcs uzvarēja milzu slalomā junioriem un izcīnīja zelta medaļu, bet siguldiete Frīda Saļņikova juniorēm bija otrā paralēlajā slalomā, nopelnot sudrabu un Latvijas otro medaļu, informē sportistu pārstāvis Ivars Bācis.

Kaparkalēja izcīna Latvijai otru medaļu pasaules čempionātā rollerslēpošanā

Pagājušā gada pasaules junioru sprinta čempione rollerslēpošanā Linda Kaparkalēja ar ļoti labu startu izcīnīja medaļu arī šogad junioru konkurencē 200m sprintā pasaules čempionātā rollerslēpošanā, kas norisinās Itālijā, tikai šoreiz tā ir bronza. Līdz ar to madoniete Kaparkalēja sarūpēja Latvijai medaļu arī otrajā dienā, jo ceturtdien masu starta distancē zeltu nopelnīja Raimo Vīgants, kurš sprintā ieguva augsto piekto vietu, informē Latvijas Slēpošanas federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Liskovam bronza Pasaules spēlēs skrituļsporta veidos skeitbordā milzu slalomā

Ceturtdien Itālijā Pasaules spēlēs skrituļsporta veidos (World Skate games) skeitbordā ar labiem rezultātiem iesākuši Latvijas izlases pārstāvji, vissekmīgāk nostartējot olainietim Artūram Liskovam, kurš vienīgais no mūsējiem pirmajā disciplīnā milzu slalomā izcīnīja medaļu – bronzu, informē sportistu pārstāvis Ivars Bācis.

Vīgantam pirmais pasaules čempiona tituls rollerslēpošanā, uzvarot 15 km slidsolī ar masu startu

Lieliski pasaules čempionātu rollerslēpošanā, kas norisinās Itālijā, iesācis Latvijas izlases pārstāvis Raimo Vīgants, kurš finiša spurtā apsteidza norvēģi un igauni un kļuva par pasaules čempionu rollerslēpošanā 15km distancē brīvajā stilā ar masu startu, pievienojot 2019. gadā šajā pašā distancē izcīnītajai bronzai zeltu un pirmo reizi iegūstot pasaules čempiona titulu šajā sporta veidā, informē Latvijas Slēpošanas federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

FOTO: Baltic XL/Livonia dramatiskā Baltijas Top līgas spēlē pārspēj Geležinas Vilkas

Šīs sezonas vadošais Latvijas regbija klubs “Baltic XL/Livonia” svētdien Baltijas Top līgas regulārā turnīra pēdējā spēlē izbraukumā ļoti spraigā spēlē ar viena punkta starpību 32:31 pārspēja Viļņas “Geležinis Vilkas”. Līdz ar to livonieši pagaidām ar 12 punktiem ieņem piekto vietu, apsteidzot tikpat punktus ieguvušos šodienas pretiniekus un saglabājot nelielas iespējas iekļūt labāko četriniekā, kas turpinās cīņas izslēgšanas turnīrā, sākot ar pusfinālu, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.