Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ziemas sports

Pēc kritiena spožs izpildījums – vilcienā jau ar abām kājām © DIENA

Pakāpās augšup, taču vairāk ir gandarīts par parādīto sniegumu. Vienīgais Latvijas daiļslidotājs Pekinas olimpiskajās spēlēs Deniss Vasiļjevs ar 252,71 punktu ieņēma 13. vietu. Pēc īsās programmas Deniss bija 16. pozīcijā (85,30 p.), bet ar 12. rezultātu (167,41 p.) izvēles programmā pārvietojās uz augšu.

Latvijas sportistiem Pekinā atbildīgi starti ledus un biatlona trasēs © DIENA

Apgriezienus nedēļas nogalē uzņems olimpiskais hokeja turnīrs vīriešiem, kur jau svētdien uzzināsim, kāds visām divpadsmit komandām būs ceļš uz cīņām par godalgām. Jaņcjinas ledus trasē tikmēr izšķirošais cēliens priekšā skeletona sacensībās, bet augstāk kalnos – Džandzjakou – savam otrajam iznācienam Pekinas olimpiskajās spēlēs gatavojas biatloniste Baiba Bendika. Viņai starts sprintā ir īpaši svarīgs, jo no snieguma šajā disciplīnā atkarīgas viņas izredzes piedalīties nākamajās disciplīnās.

Zobenu deju gaidot © DIENA

Uzdodot jautājumu Harijam Vītoliņam, vai olimpiādē īstā spēle būs ceturtā, atklāti sakot, negaidīju citu atbildi kā treneru automātiskajā atbildētājā ierunāto: "Mums katra spēle ir īstā." Saka arī – katra spēle ir svarīga, vāju pretinieku nav utt. Vairāk par paredzamo atbildi mani interesēja trenera ķermeņa valoda. Varēja jau Haris savilkt grumbās pieri pēc tāda jautājuma, sak, kā vispār kaut ko tādu var pavaicāt, taču viltīgs smaids uzlika punktu uz i.