Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

SestDienas ceļojumi

Māksla un raganas

No smalkas tējas dzeršanas un mākslas galerijām līdz slavenajām Salemas raganām un dārgiem suvenīriem – to visu var atrast Bostonā un tās apkārtnē, kur kontrasti sastopami ik uz soļa. Un, ja pameklē, tad arī latviešu pēdas pamanāmas.

Ne tikai saule un rozes

Bulgārija ir slavena ar savu rožu eļļu un no piecdesmitajiem gadiem vismaz Austrumeiropā labi pazīstamajiem kūrortiem Zelta smiltis un Saulainais krasts jeb Slenčevbrjaga, taču Melnās jūras piekraste no Burgasas līdz Varnai piedāvā arī interesantus pieturpunktus vēstures entuziastiem un mazu, skaistu pilsētiņu apceļotājiem.

Steidzīgi Briselē

Beļģijas galvaspilsētu ir vērts izskriet arī steidzīgā riksī, apskatot ne tikai čurājošas figūras un citas pazīstamākās apskates vietas, bet mēģinot iepazīt arī Briseles skaistumu un tiekot galā ar beļģu attieksmi.

Biznesa padomi un mācības Sardīnijā

Jeb kā ikviens ar labu biznesa ideju no Latvijas var gūt pieredzi no jau rūdītiem uzņēmējiem citviet pasaulē. Šajā gadījumā – pieredzes stāsts par biznesa attīstīšanu Sardīnijā, iedzīvinot lietotni, kas palīdzēs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām dzīvot pilnvērtīgu sabiedrisko dzīvi.

Atsvaidzinoša gaisa malks

Pēc priedēm un jūras smaržojošs gaiss, visapkārt kalni un saules pilni mandarīni atrodami Melnkalnē – vietā, kuras apskatei un sajušanai ar pāris dienām nepietiks.

No "lauku pienam nē!" līdz mājiņām kokos

Ceļotājs, kas strādā, jeb vorkaveijeris ir cilvēks, kurš vēlas izveidot dziļāku saikni ar vietām, ko apmeklē, un kurš labprāt kādam palīdz apmaiņā pret gultasvietu un maltītēm. Es šo iespēju savā dzīvē esmu izmantojusi trīs reizes – 2017. un 2018. gadā –, apzinot ne vien Igaunijas, Itālijas un ASV kultūru, bet arī gūstot neatsveramas mācības, kas ļāvušas gan labāk iepazīt sevi, trenēt apzinātību un dzīvesspēku, gan izprast citus.

1000 kilometru ar velosipēdu II daļa

jeb Bezgalīgi skaisti skati, skarbas mācības un pārdomas, no Rīgas dodoties līdz pat Toskānai un atpakaļ. Pa ceļam var iepazīt franču Rivjēras lēnumu, sadraudzēties ar Itāliju un ienirt mākoņos virs Monako, bet galvenais – nemainīgi ļauties ceļošanas brīvības alkām, kas to visu pārvērš Piedzīvojumā ar lielo burtu.

1000 kilometru ar velosipēdu

jeb Bezgalīgi skaisti skati, skarbas mācības un pārdomas, no Rīgas caur Prāgu dodoties līdz pat Provansai un Toskānai un ļaujot, lai ceļošanas brīvības alkas to pārvērš Piedzīvojumā ar lielo burtu

Uz polāro loku ar svešiniekiem no Facebook

Braucot pa Somijas lauku ceļiem polārā loka virzienā, visvairāk jāuzmanās no fotoradariem un ziemeļbriežiem. Taču pēc tam, dodoties pārgājienā pa Lielo Lāča taku un uz Nordkina ragu, labāk sagatavoties gan skarbajiem laikapstākļiem, gan mainīgām dvēseles noskaņām, jo ne visiem ceļš liksies viegls.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide