Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

SestDienas receptes

Uzkožam!

Jūnijs ir zaļumu mēnesis – viss aug, zied, smaržo un ir garšīgs. Tāpēc šomēnes receptēs liksim dažādus garšaugus. Skaidrs, ka visus nekādi nesaliksim, jo to ir ļoti daudz, bet vairākus pagaršosim, kombinēsim un eksperimentēsim. Šoreiz pētersīļi, piparmētras, baziliks un timiāns!

Karstā laika ēdienkarte

Maija beigās šogad valda īsts karstuma koncentrāts, kad cept un vārīt ir pēdējais, ko gribētos darīt. Tomēr jāēd ir, tāpēc olu mēnesi noslēgsim ar vieglām, vēsām un ātri pagatavojamām receptēm – viena piemērota veselīgām brokastīm vai launagam, otra baudāma jebkurā diennakts laikā un ir ļoti atspirdzinoša.

Sestdienas receptes: Pavasarīgi dzeltens

Šomēnes galvenajā lomā būs olas – salātos, omletēs, saldajos ēdienos, mīklās un citos gardos ēdienos. Olas vispār ir brīnišķīgs produkts! Šoreiz garšīgi olu salāti un maigs krēms ar olas dzeltenumu zemeņu tiramisu sastāvā – abus droši var pasniegt arī Baltā galdauta svētkos, svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu.

Sezonas klasika

Protams, tās ir skābenes, kā arī visnotaļ veselīgās jaunās nātres un gārsas! Šoreiz skābenes zupā satiekas ar jaunajām nātrēm, savukārt zemeņu kokteilis tiem, kuri vēl nav atklājuši veidu, kā iedabūt sevī tik vērtīgās gārsas. Lielisks zaļo mēnesi noslēdzošais akords!

Zaļāk jau vairs nevar!

Šoreiz sanācis tā, ka abas receptes ir ļoti zaļas tiešā nozīmē – zaļā krāsa dominē! Kad tad vēl, ja ne tagad? Šie ir ātri pagatavojami ēdieni, ļoti labi piemēroti arī dārza svētkiem un ņemšanai līdzi piknikā. Varētu tikai tie laikapstākļi mazliet pavasarīgāk uzvesties!

Jo dārzeņi ir jāēd!

Kurš gan to nezina, ka dārzeņi ir veselīgi un tie ir jāēd! Ja vēl kopā ar pavasara zaļumiem, pavisam labi. Šoreiz gatavosim viegli kraukšķīgus dārzeņu salātus un ļoti kraukšķīgas, pildītas tortiljas. Pavasaris ir garšīgs!

Spirgtā zaļuma dažādība

Aprīli pasludinām par zaļo mēnesi, jo tāds tas arī ir – parādās pirmās lapiņas, zāles un nezāles, visi grib kaut ko sēt un stādīt. Un bieži vien vairāk kārojas arī apēst kaut ko no "zaļā gala", vai ne? Tāpēc gatavosim dažādus pavasarīgus ēdienus, kuros ieliksim zaļus, veselīgus akcentus.

Siers arī Lielajā dienā

Laikam jau pavasaris ir klāt pa īstam, turklāt vēl svinami brīnišķīgie pavasara svētki – Lieldienas. Ar šīm receptēm un diviem dažādiem sieriem tajās godinām Lielo dienu un garšīgi noslēdzam Siera mēnesi, taču tas nenozīmē, ka siers vairs tuvākajā laikā te neparādīsies. Nebūt ne – sieri ir tik daudzveidīgi un garšīgi, ka vienā mēnesī nav iespējams apskatīt pat mazu daļiņu.

Sestdienas receptes: Labi kūstošais siers

Par laimi, marts ir siera mēnesis, jo laukā valdošais vēsums ar garšīgiem siera ēdieniem vismaz kaut kādā veidā ir kompensējams! Šoreiz receptēs pavisam vienkāršs siers – kāds nu kuram iemīļots, bet, galvenais, labi kūstošs. Čedaras, Goudas, Holandes vai vēl kāds cits – derēs visi!

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide