Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Karikatūrista skats

Tēja armijai © DIENA

Nacionālie bruņotie spēki Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centra iepirkumā ir saņēmuši Krievijas un Baltkrievijas izcelsmes pārtikas preces, apstiprināja Aizsardzības ministrijā. Tēja no Krievijas un sāls no Baltkrievijas esot nosūtīti atpakaļ un līdz ēdnīcai tā arī nenonāca.

Progresīvais roks © DIENA

Rīgas domē izraisījās asas diskusijas, lemjot par atbalstu festivāla Positivus rīkošanai galvaspilsētā. Gata Buravcova zīmējums

Piegāde bez noteikumiem © DIENA

Pēc žurnālistu veiktās izpētes policisti reida laikā pieķer ēdienu piegādātājus ar katastrofālā tehniskā stāvoklī esošām mašīnām. Vairākas nedrīkstēja turpināt piedalīties ceļu satiksmē – astoņām automašīnām noņemtas numurzīmes (gan Latvijas, gan Somijas numurzīmes), sešām automašīnām anulētas tehniskās apskates.

Iztukšotais pasts © DIENA

Latvijas Pasts līdz gada beigām visā valstī nerentabilitātes dēļ plāno slēgt 105 pasta nodaļas. 12 no tām fiziski beigs pastāvēt uz visiem laikiem, raksta lsm.lv.

Inflācija aptiekā © DIENA

49% Latvijas iedzīvotāju par svarīgāko problēmu valstī uzskata inflāciju un dzīves dārdzību, liecina Eirobarometra 2023. gada rudens aptauja, ziņo Leta.

BIO šķirošana © DIENA

Rīdziniekiem no 1. marta pie daudzdzīvokļu mājām, kurās ir vairāk nekā desmit dzīvokļu, būs jāuzstāda bioloģisko atkritumu šķirošanas konteineri. Laba ziņa bomžiem: "Mums būs jāšķiro mazāk, lai tiktu pie pārtikas!"

Zaļmaldināšana © DIENA

EP pastiprina cīņu pret zaļmaldināšanu un citu maldinošu informāciju par precēm. Jaunie noteikumi prasa produktu marķējumā iekļauto informāciju padarīt skaidrāku un uzticamāku. Aizliegts marķējumā bez pierādījumiem izmantot tādas vispārinātas ar vidi saistītas norādes kā "videi draudzīgs", "dabisks", "bioloģiski noārdāms", "klimatneitrāls" vai "ekoloģisks".

Krievijas propagandas tanks © DIENA

Krievijas diktators Putins būtiski aktivizējis senos Kremļa informācijas jomas centienus radīt priekšnosacījumus eskalācijai pret Baltijas valstīm, uzskata ASV Kara studiju institūta analītiķi. Zemgus Zaharāna zīmējums.

Šlesera brīvbiļete uz Ķīnu © DIENA

Nedēļas nogalē Saeimas deputāts Ainārs Šlesers(LPV) sociālajos medijos palepojās ar šķietami izdevīgu viņa un vēl septiņu parlamentāriešu braucienu – vizīti Ķīnā, uzsverot, ka tas budžetam nav izmaksājis ne centa.

EP vēlēšanu akcija © DIENA

Iedzīvotājus jāaicina izmantot pilsoniskās tiesības ietekmēt ES dienaskārtību, piedaloties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, atzinuši Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un EP priekšsēdētāja Roberta Metsola.

20% atlaide uz elli © DIENA

Daudziem Latvijas uzņēmumiem ļauts nepiemērot 20% nodokli maksājumiem agresorvalsts Krievijas kompānijām, tostarp arī valsts kapitālsabiedrībai Latvijas dzelzceļš. Gata Buravcova zīmējums.

Labā pasu cena © DIENA

Pēc sabiedrības asās kritikas saņemšanas par iecerēto divkāršu valsts nodevas par pasi palielināšanu atbildīgie vienojušies cenu celt tikai par četriem eiro.

Otrie aiz Spānijas © DIENA

Latvija ir otrā lielākā Krievijas lauksaimniecības un pārtikas produktu importētāja ES aiz Spānijas, liecina Zemkopības ministrijas sagatavotais ziņojums. Zemgus Zaharāna zīmējums

Namīpašuma sakārtošana © DIENA

Rīgas dome pirms 4 gadiem uzdevusi īpašniekam sakārtot otrdien degušo ēku Brīvības ielā. Lēmumu apstrīdēja tiesā un tā darbību apturēja līdz lietas iztiesāšanai. Pērn decembrī tiesa atzina domes lēmumu par pamatotu. Gata Buravcova zīmējums

Putina salūts © DIENA

Pat gadu mijā Krievija agresīvi turpināja apšaudīt Ukrainas apdzīvotās vietas ar dažāda veida raķetēm un citu munīciju. Zemgus Zaharāna zīmējums.

Vilcienu ķibeles turpinās © DIENA

Dažādas nepilnības šobrīd ir konstatētas pieciem jaunajiem elektrovilcieniem, informēja AS Pasažieru vilciens. Turpinās darbs pie to novēršanas.

Jaunais Zaļā pūķa gads © DIENA

2024. gads pēc ķīniešu kalendāra ir Zaļā koka pūķa gads, kas simbolizē spēku, enerģiju un drosmi. Lai ikvienam izdodas nesastapt nepareizo Zaļo pūķi!

Aizmirstās unces © DIENA

Lielbritānijas valdība paziņojusi, ka atmetusi ieceri tirdzniecībā pāriet uz impērijas laika mēriem, jo konsultācijās 99% aptaujāto izteikušies par metriskās sistēmas saglabāšanu.

Navaļnijs un Santa aiz Polārā loka © DIENA

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kura atrašanās vieta nebija zināma divas nedēļas, pārvests uz koloniju Arktikā, pirmdien paziņojusi opozicionāra preses sekretāre Kira Jarmiša, informē LETA. Zemgus Zaharāna zīmējums

Drošās plaisas © DIENA

Uz Vanšu tilta ietvēm izveidojušās plaisas neapdraudot drošību, pārliecināti Rīgas domē. Gata Buravcova zīmējums

Biezās pases biezajiem © DIENA

Par pasu cenu dubultošanos nevajagot stresot, jo visiem nemaz to nevajagot – tikai tiem, kas grib ceļot uz trešajām valstīm, tātad viņiem esot gana daudz naudas, lai pasi atļautos, intervijā TV3 skaidrojusi premjere.

Neredzamie jaunie vilcieni © DIENA

Līdz ar viena jaunā elektrovilciena saplīšanu īsi pēc nodošanas ekspluatācijā daudziem pasažieriem nācies vilties un savās gaitās atkal doties ar vecajiem senioru vilcieniem.

Banku peļņa iet kosmosā © DIENA

Latvijas banku sektors šogad deviņos mēnešos strādāja ar peļņu 564,406 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,6 reizes vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, ziņo LETA. Zemgus Zaharāna zīmējums.