Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Karikatūrista skats

Putina olimpiskie riņķi © DIENA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja atļāvusi Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamgad Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem. Lēmums guvis plašu nosodījumu. Zemgus Zaharāna zīmējums

Ceļojuma sponsors © DIENA

Mamikins priecājas par Latvijas birokrātiju: "Vislabākā ceļojumu apdrošināšana pasaulē!" Uz Krieviju aizbēgušais ekspolitiķis, prokremliskais aktīvists Andrejs Mamikins pusotru gadu no Latvijas Valsts darba inspekcijas saņēmis naudas maksājumus par atrašanos dīkstāvē, iestādē faktiski nestrādājot.

Riekstkodis un žurkas © DIENA

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus namu apsaimniekotājiem ziņot par pamanītajām žurkām, aģentūru LETA informēja Rīgas domē, reaģējot uz sociālajos tīklos publicēto video ar žurkām Stacijas laukumā. Gata Buravcova zīmējums.

Pirmie planētas glābšanā © DIENA

Saeima konceptuāli atbalstījusi valdības virzītos grozījumus Dabas resursu nodokļa likumā, kas paredz ar nākamo gadu atsevišķās jomās būtiski palielināt dabas resursu nodokļa likmi. Zemgus Zaharāna zīmējums.

Putins karnevālā © DIENA

Brazīlijas prezidents paudis, ka nevar sniegt personīgas garantijas Krievijas diktatoram Putinam, ka viņš netiks aizturēts, ja izlems nākamgad Riodežaneiro apmeklēt G20 samitu. Gata Buravcova zīmējums

Helikoptera nauda © DIENA

Atbalstu plānots maksāt gandrīz visiem no vairāk nekā 120 000 hipotekāro kredītu ņēmēju, ziņoja LTV raidījums De facto. Zemgus Zaharāna zīmējums.

Putina lojalitātes vīza © DIENA

Krievijas Iekšlietu ministrija gatavo noteikumus, kas paredz ārvalstniekiem, kuri iebrauc valstī, prasīt parakstīt lojalitātes līgumu, tiem apņemoties nekritizēt Krievijas iebrukumu Ukrainā, ziņo Leta.

Baro sniega tīrītājus © DIENA

Latvijā savas tiesības pieteikusi ziema ar bagātīgu sniega devu, jau atkal radot izaicinājumus ielu un autoceļu uzturētājiem.

Michelin virtuve armijai © DIENA

Aizsardzības resora jaunajā pārtikas iepirkumā pieteikušies 18 pretendenti. Iepriekšējais iepirkums izraisīja skandālu, kādam Rojā reģistrētam uzņēmumam paredzot milzu summas.

Slimošana Ēģiptē © DIENA

Ceļošana uz ārzemēm mācību laikā ir jāpārtrauc, katra kavētā mācību stunda ir jāuztver nopietni. Nav normāli, ka skolēns mācību laikā skaitās "slims", bet patiesībā ar vecākiem bauda atpūtu siltajās zemēs, secinājuši pedagogi un vecāki Lietuvā.

VUGD džipi © DIENA

30 apvidus auto konkursā ar vienu pretendentu – VUGD vadītājiem un "ūdens nogādāšanai", ziņo LTV raidījums Kas notiek Latvijā?.

Kas aiz aizkariņa? © DIENA

Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) paudis gatavību kandidēt uz NATO ģenerālsekretāra amatu, atsaucoties uz aģentūru Bloomberg, ziņo LETA.

Selektīvas sankcijas © DIENA

Āzijas un Klusā okeāna samitā ASV pret Krieviju izturēšoties kā pilntiesīgu dalībnieci, lai gan pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Vašingtona cenšas panākt Maskavas starptautisku izolāciju.

Pielaide valsts noslēpumam © DIENA

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs rosina noteikt, ka pašvaldību vadītājiem, vietniekiem un izpilddirektoriem jāiegūst pielaidi valsts noslēpumam

No ministra par Eirodeputātu © DIENA

No ZZS nākamgad Eiropas Parlamenta vēlēšanās varētu kandidēt daļa no partiju apvienības ministriem, aģentūrai LETA sacījis ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Lētie kredīti © DIENA

Lētās naudas laiks ir beidzies, un turpmākajos gados gan valsts parāda apkalpošanas izmaksas, gan valsts aizņemšanās cena pieaugs, pauda finanšu ministrs Arvils Ašeradens

Uz WC ar bankas karti © DIENA

17 Rīgas tualetēs, kurās nav apkopēju-dežurantu, plānots uzstādīt maksājumu karšu (POS) termināļus un pakalpojumu varēs saņemt, norēķinoties ar karti.

Samazinātā PVN valdības akcija © DIENA

Svaigiem augļiem un dārzeņiem nākamajā gadā Latvijā piemēros pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināto likmi 12% līdzšinējo 5% vietā, šādu vienošanos panākusi koalīcija.

Novads atvaļinājumā © DIENA

Neskatoties uz panākto uzlabojumu nākamā gada pašvaldību budžetā, vairāk nekā desmit pašvaldībām var nākties mēnesi slēgt pašvaldību iestādes.

Rimšēviča digitālais sertifikāts © DIENA

Bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča krimināllietā par viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta iegādi iesaistīta arī mediķe, skolotājs-kovidskeptiķis un nu jau mirusi dzimtsarakstu nodaļas vadītāja, vēstīja LTV raidījums De facto.

Nekustamā īpašuma nodokli neietekmēšot © DIENA

Lai gan 2025.gadā tiks aktualizētas nekustamo īpašumu kadastrālās vērtības, maksājamā nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) apmērs paliks nemainīgs, kamēr nebūs izstrādāta jauna politika šī nodokļa aprēķināšanai.

Karsējamās tabakas ierobežojumi © DIENA

Spēkā Eiropas Komisijas direktīva, kas nosaka ierobežojumus karsējamās tabakas izstrādājumiem pievienot tādas piedevas, kas var mainīt minēto izstrādājuma smaržu vai garšu

Mūk uz ārvalstu bankām © DIENA

Strauji aug to Latvijā reģistrēto fizisko un juridisko personu skaits, kas atvērušas kontus ārvalstu finanšu institūcijās, teikts Finanšu izlūkošanas dienesta informatīvajā izdevumā.