Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Karikatūrista skats

Gājēju ķiveres © DIENA

Ārsts Andrejs Ērglis par skrejriteņiem: "Faktiski tas var izvērsties par slepkavību", raksta portāls Jauns.lv.

Lukašenko tēja © DIENA

Jau kopš 9.maija svinībām Maskavā un Minskā gan politikas vērotāji, gan mediji izsaka pieņēmumus, ka 68 gadus vecajam Lukašenko ir problēmas ar veselību.

Uz armiju pēc augstskolas © DIENA

Jaunietis, kurš iegūst augstāko izglītību, arī būs pakļauts iesaukšanai Valsts aizsardzības dienesta obligātajā iesaukumā, ziņo portāls lsm.lv.

Antiņš un divi āboli © DIENA

Vairākums jeb 52% iedzīvotāju Pīlēna un Levita vietā gribētu citu prezidenta kandidātu, liecina pētījumu centra Norstat aptauja.

Maijā aukstums © DIENA

Šīs nedēļas otrajā pusē Latvijā vēlreiz ieplūdīs vēss gaiss no Arktikas, iespējami aukstuma rekordi un sniegs, prognozē sinoptiķi.

Brīvdienu grūtā izvēle © DIENA

Zemkopības ministrija (ZM) rosinās izstrādāt likumprojektu par lielo tirdzniecības veikalu darba laika ierobežojumiem, līdzīgi kā tas ir Vācijā, Šveicē un Francijā, lai veicinātu mazo tirdzniecības vietu, ēdinātāju un lauku tirdziņu dzīvotspēju.

Prezidenta apžēlošana © DIENA

Prezidents apžēlojis bijušo Pasažieru vilciena vadītāju Nilu Freivaldu, noņemot sodāmību un atceļot aizliegumu ieņemt vēlētus amatus valsts un pašvaldību uzņēmumos.

Lācis Pierīgā © DIENA

Dabas aizsardzības pārvalde saņēmusi informāciju, ka pagājušajā nedēļā Bolderājā, netālu no Buļļupes manīts brūnais lācis.

Sanatorija Jūrmalā © DIENA

Sankcijām pakļauto Krievijai un Baltkrievijai piederošo sanatoriju liktenis Jūrmalā joprojām nav skaidrs, ziņo LTV.

Latvijas gāzes darījums © DIENA

Latvijas gāze parakstījusi galīgo vienošanos par tai piederošā meitasuzņēmuma – dabasgāzes sadales sistēmas operatora AS Gaso – pārdošanu Igaunijas uzņēmumam Eesti Gaas.

Ielu muzikants © DIENA

Lieldienu brīvdienās daudzu rīdzinieku neizpratni izsauca skaļi dārdošas dziesmas krievu valodā Bastejkalnā – gandrīz vai Brīvības pieminekļa pakājē, ziņo lsm.lv

Karā ar okupantu degvielu © DIENA

Jau vairākus mēnešus caur Latviju uz Ukrainu ar viltotiem dokumentiem ved Krievijas degvielu, svētdien ziņoja TV3 raidījums Nekā personīga.

Ko tur diskutēt? © DIENA

Likumu grozījumi, kas paredz informāciju dienesta vajadzībām padarīt par valsts noslēpumu, padarīs neiespējamu piekļuvi šādai informācijai gan žurnālistiem, gan nevalstiskajām organizācijām.

Latviešu pelēkais © DIENA

Tagad Rīgas centra tirdziņos pēc galvaspilsētas pašvaldības rīkojuma tirgotāji vairs nedrīkst izmantot baltas krāsas teltis – tām jābūt pelēkām.Tirgotāji par to nikni, ziņo portāls Kas jauns.

Aizsargājamie putni © DIENA

Vidzemes rajona tiesa piespriedusi 50 000 eiro naudassodu kādam vīrietim, kurš tīšām iznīcinājis apdraudētas putnu sugas – lielo ķīru – olas.

Klimata ministrijas ierēdnis darbā © DIENA

LTV raidījuma Kas notiek Latvijā aprēķini rāda, ka pārliecinoši augstākā vidējā atlīdzība starp 14 ministrijām ir Klimata un enerģētikas ministrijā, bet nabagākā ir Aizsardzības ministrija.

Robežas žogs purvā © DIENA

Pastāvīgā žoga būvniecība uz Latvijas–Baltkrievijas robežas šoziem aizritējusi bez pārtraukuma, taču grafikā iecerētais nav sasniegts, jo nepietiekamā sala dēļ atlikta žoga būvniecība purvos.

Baltkrievijas biedēklis © DIENA

Vladimira Putina paziņojums, ka Krievija izvietos Baltkrievijā taktiskos kodolieročus, pēc Ukrainas domām, liecina, ka Maskava sagrābusi Minsku kā kodolķīlnieku, ziņo lsm.lv.

Sāls ir detaļās © DIENA

Eiropas Komisija (EK) trešdien pieņēma jaunu priekšlikumu par kopīgiem Eiropas Savienības (ES) noteikumiem preču remonta veicināšanai, kas paredz jaunas patērētāju tiesības uz preču vienkāršu un izdevīgu remontu, aģentūru LETA informēja EK pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā. Iecerēts, ka tas ļaus patērētājiem ietaupīt un tiekties uz Eiropas zaļā kursa mērķiem, citstarp samazinot atkritumu daudzumu.