Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Karikatūrista skats

Latviešu pelēkais © DIENA

Tagad Rīgas centra tirdziņos pēc galvaspilsētas pašvaldības rīkojuma tirgotāji vairs nedrīkst izmantot baltas krāsas teltis – tām jābūt pelēkām.Tirgotāji par to nikni, ziņo portāls Kas jauns.

Aizsargājamie putni © DIENA

Vidzemes rajona tiesa piespriedusi 50 000 eiro naudassodu kādam vīrietim, kurš tīšām iznīcinājis apdraudētas putnu sugas – lielo ķīru – olas.

Klimata ministrijas ierēdnis darbā © DIENA

LTV raidījuma Kas notiek Latvijā aprēķini rāda, ka pārliecinoši augstākā vidējā atlīdzība starp 14 ministrijām ir Klimata un enerģētikas ministrijā, bet nabagākā ir Aizsardzības ministrija.

Robežas žogs purvā © DIENA

Pastāvīgā žoga būvniecība uz Latvijas–Baltkrievijas robežas šoziem aizritējusi bez pārtraukuma, taču grafikā iecerētais nav sasniegts, jo nepietiekamā sala dēļ atlikta žoga būvniecība purvos.

Baltkrievijas biedēklis © DIENA

Vladimira Putina paziņojums, ka Krievija izvietos Baltkrievijā taktiskos kodolieročus, pēc Ukrainas domām, liecina, ka Maskava sagrābusi Minsku kā kodolķīlnieku, ziņo lsm.lv.

Sāls ir detaļās © DIENA

Eiropas Komisija (EK) trešdien pieņēma jaunu priekšlikumu par kopīgiem Eiropas Savienības (ES) noteikumiem preču remonta veicināšanai, kas paredz jaunas patērētāju tiesības uz preču vienkāršu un izdevīgu remontu, aģentūru LETA informēja EK pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā. Iecerēts, ka tas ļaus patērētājiem ietaupīt un tiekties uz Eiropas zaļā kursa mērķiem, citstarp samazinot atkritumu daudzumu.

Sji Dziņpins © DIENA

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins un Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikšanās laikā pagarināja stratēģisko partnerību līdz 2030. gadam; runāts arī par karu Ukrainā.

Kaķis Leopolds © DIENA

Sanktpēterburgā nedēļas nogalē ticis aizturēts šīs pilsētas iedzīvotājs ar plakātu, kurā attēlots PSRS multfilmas varonis runcis Leopolds un uzrakstīts runča iecienītais teiciens Dzīvosim draudzīgi.

Komunisma spoku mednieki © DIENA

Rīgas domē nezina, kad lems par pieminekļu demontāžu; valsts neiejaukšoties. Rīgas rātē par šo tēmu paredz karstas diskusijas.

NBS pārtikas rezerve © DIENA

NBS pārtikas apgādes iepirkumā konstatēti pārkāpumi. Sāks dienesta izmeklēšanu. Raidījumam Nekā personīga neoficiāli zināms, ka uzvarējušās firmas līdzīpašnieks iepriekš pārstāvējis Krievijas intereses darījumā Latvijā.

TikTok darbības ierobežojumi © DIENA

Arvien vairāk institūciju aizliedz TikTok darba ierīcēs. Eiropas Parlamenta vadība paziņojusi darbiniekiem, ka ierīcēs, kas tiek izmantotas darbam, nedrīkst atrasties video koplietošanas platforma TikTok.

Korupciju tiesvedības © DIENA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ir pārliecināts, ka Latvijas pretkorupcijas politikā ir veikti uzlabojumi, taču atzīst, ka darbs šajā jomā vēl ir jāturpina.

Lētticīgajiem izkrāpj tūkstošus © DIENA

Arī šogad ir novērota paaugstināta krāpnieku aktivitāte, un janvārī un februārī policija ir saņēmusi iesniegumus no iedzīvotājiem gan Rīgā, gan Vidzemē, Zemgalē, Kurzemē un Latgalē par to, ka viņiem izkrāptas ievērojamas naudas summas tūkstošiem un desmitiem tūkstošu eiro apmērā.

Jauna iedvesma orku tankiem © DIENA

Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi par neļķu nolikšanu pie Ukrainas armijas iznīcinātā Krievijas tanka, kas novietots pretī Krievijas vēstniecībai.

Neitrālie sportisti © DIENA

SOK nonākusi pie secinājuma, ka nevienam sportistam nevajadzētu liegt piedalīties sacensībās, liegumu pamatojot tikai ar viņa pilsonību.

Es izkāpšu šeit © DIENA

RB Rail valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors Agnis Driksna atkāpies no amata. Tas, ka turpinās nestabilitāte projekta vadībā, par labu projektam nenāk, sacīja satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs.

Budžeta deficīts © DIENA

Valsts budžeta projekts 2023. gadam nav ideāls, bet ir labi līdzsvarots starp dažādām Latvijas sabiedrības vajadzībām, Saeimas Budžeta un finanšu komisijā sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.