Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Tēma

Sirdstrieka no dusmām © DIENA

Nav vērts dusmoties, pat ja apkārtējo cilvēku uzvedība šķiet tracinoša. Galu galā vienīgais cietējs būsiet pats.

Mandela maina DĀR vēsturi © DIENA

Pirms 30 gadiem Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) prezidenta amatā pirmo reizi tika inaugurēts tumšādainais. Cīnītājs pret aparteīdu Nelsons Mandela pirms tam bija pavadījis desmitiem gadu ieslodzījumā, bet nu beidzot sagaidījis iespēju veikt fundamentālas pārmaiņas valsts pārvaldes sistēmā. Tiesa, to labo, ko izdarīja Mandela, vēlāk lielā mērā sagandēja viņa pēcteči DĀR varas virsotnē

Jāstāv kājās © DIENA

Lai īstenotu austrāliešu zinātnieku atklāto veselīgas dzīves formulu, vairumam eiropiešu būtu radikāli jāmaina paradumi.

Aukstumā pastiprinās © DIENA

Vasaras tuvošanos vairs nevar nepamanīt, un ne viens vien alus cienītājs jau iztēlojas, kā tveicīgā pievakarē veldzēs slāpes ar aukstu rūgteno dzērienu. Un tieši ledusaukstu, jo alus baudītājiem ir pilnīgi skaidrs, ka tāds miestiņš garšo vislabāk. Bet kādēļ?

Vārtus guva NUMUR... © DIENA

Sākoties ikgadējam pavasara hokeja trakumam, SestDiena nolēma pievērst uzmanību tam, kādi numuri un kāpēc ir uz hokejistu krekliem. Atklājās daudz interesanta

Kukaiņu rindas strauji sarūk © DIENA

Vai pēdējos gados pēc ilgākiem braucieniem vasarās esat aplūkojuši savas automašīnas numurzīmi? Vai pie tās pielipušo kukaiņu ķermeņu ir vairāk vai mazāk?

Saules karaļa sapņu pils © DIENA

Pirms 360 gadiem Francijas karalis Luijs XIV sarīkoja pirmo iespaidīgo balli Versaļas pilī. Tobrīd bija noslēdzies tikai tās celtniecības ievada posms. Realizēt savu sapni un pārcelt visu galmu un valdību uz jauno rezidenci Saules karalim (tā sevi lika dēvēt monarhs) gan izdevās vien pēc 18 gadiem, kad tika pabeigti tiem laikiem nepieredzēti vērienīgie būvdarbi.

Iegūglē, kas ir Kobeins © DIENA

Izrāde Jelgava ’94 liek ne tikai domāt par to, kāds tu pats biji 14 gados, bet arī ir principiāls solis tā virzienā, lai padarītu Leļļu teātri par vietu, kur nāk ne tikai bērni

Sennas pēdējās sacīkstes © DIENA

Pirms 30 gadiem Imolas trasē smagu avāriju piedzīvoja un slimnīcā mira trīskārtējais Pirmās formulas čempions Airtons Senna. Traģēdija pamudināja atbildīgās personas vairāk rūpēties par autobraucēju drošību.

Soctīklu vidējais © DIENA

Soctīklu lietotājs vidējais: "Sociālo tīklu lietotājam visgrūtākais ir atcerēties, kas viņš bija, pirms tajos iegāja…"