Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Tuvplānā

Kad reklāmai jāsaka nē? © DIENA

Vai politiskajai reklāmai ir vieta uz drukātā medija vāka? Cik lielā mērā sabiedrisko attiecību speciālisti un reklāmdevēji ietekmē mediju saturu? Par šiem jautājumiem no ētikas viedokļa SestDiena iztaujā Vidzemes Augstskolas asociēto profesoru, bijušo žurnālistu Jāni Buholcu un Latvijas sabiedrisko mediju ombudu, Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātes docētāju Andu Rožukalni.

Tālais lidojums © DIENA

Atslābt netaisos – saka izcilā latviešu vijolniece Baiba Skride, kura jau 25 gadus dzīvo Vācijā un ir visā pasaulē pieprasīta māksliniece, un tikko ar savu kvartetu viesojās arī dzimtenē.

Ārmstronga zaudētie tituli un cieņa © DIENA

Pirms 10 gadiem tika anulēti dopinga lietošanā apsūdzētā amerikāņu riteņbraucēja Lānsa Ārmstronga septiņi izcīnītie prestižākā daudzdienu velobrauciena Tour de France uzvarētāja tituli. No nācijas varoņa, kurš pēc cīņas ar ļaundabīgu audzēju bija spējis sasniegt profesionālā sporta augstākās virsotnes, viņš sabiedrības acīs kļuva par blēdi un meli, turklāt līdz pat pēdējam centās noliegt aizliegto vielu lietošanu.

Spēles laikā skrien uz patvertni © DIENA

Uģis Krastiņš (52) jau piecus gadus ir Ukrainas volejbola valstsvienības galvenais treneris. Par spīti sarežģītajam sagatavošanās posmam un psiholoģiskajiem pārdzīvojumiem, šoruden viņa vadībā ukraiņi izcīnīja septīto vietu pasaules čempionātā.

Lai neizzūd vecmāmiņas pankūkas © DIENA

Latvijas lauku tūrisma krustmāte Asnāte Ziemele (53) par to, kādēļ francūzim nevar iebarot auksto zupu un cūku pupas, par Latvijas tēlu ārvalstnieku acīs un izlepušo vietējo atpūtnieku, kura prasības pandēmijas un kara ietekmē gan kļuvušas piezemētākas.

Salokāmo un pielāgojamo ēra © DIENA

Patērētāju elektronikas izstādēs izrādītie "dzelži" raida nepārprotamu signālu tirgum – elektroiekārtas locīsies un pielāgosies lietotājiem.

Hamlets vairs nešaubās © DIENA

"Es esmu Hamlets, jo esmu sieviete. Es esmu Hamlets, jo uzdrošinos kritizēt sabiedrību, kurā dzīvoju. Es esmu Hamlets, jo esmu dzīvs," šie vārdi pieder par aktieriem padarītajiem ukraiņiem, kuri kļuvuši vienlaikus par izrādes un arī dokumentālās filmas Hamleta sindroms varoņiem. No 5. līdz 11. septembrim filma skatāma Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma seansos Jēkabpilī, Rēzeknē, Rīgā, Smiltenē un Talsos.

Ātri un bez skaņas © DIENA

Pasaules rallijkrosa čempionātā titulu turpmāk varēs iegūt tikai ar elektroautomašīnu. Arī nedēļas nogalē Biķerniekos otro reizi pasaules elite samēros spēkus ar jaunā tipa mašīnām.

Cita realitāte © DIENA

Krievu šovinisms, brutāla politiska manipulācija, lienoša propaganda un citi tamlīdzīgi pārmetumi izskanēja pēc žurnālistes Jekaterinas Kotrikadzes intervijas ar Rīgas mēru Mārtiņu Staķi Krievijas neatkarīgajā televīzijas kanālā Doždj, kas tagad raida no Rīgas. Kamēr vieni žurnālistes uzdotajos jautājumos saskatīja apzinātu provokāciju un Kremļa naratīvus, citi uzskatīja, ka jautājumi ir pilnīgi leģitīmi un profesionāli jeb tādi, kurus varētu uzdot krievvalodīgie Latvijā.

Atgūt agrāko spozmi © DIENA

Nams Liepājā, Bāriņu ielā 24, no bezpajumtnieku apsēsta grausta pārtaps par vietu, kurp jau pārskatāmā nākotnē un pavisam noteikti 2027. gadā, kad Liepāja būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, plūdīs mākslinieki, restaurācijas entuziasti un profesionāļi un vienkārši interesenti. Nama saimnieka – Ivara Pilipa-Matisona – sapnis gan sniedzas vēl tālāk.

Kara rētas Ukrainas kultūrbūvēs © DIENA

Lai arī kara beigu datumu Ukrainā neviens vairs neuzņemas prognozēt, par dažādu kultūras vērtību saglabāšanu un arī atjaunošanu tiek domāts jau tagad. Lai palīdzētu ukraiņu kolēģiem ar savu pieredzi un praktiskajām zināšanām, uz kara zonu devās arī speciālistu komanda no Latvijas

Lai nepieņemtu strādāt bankā © DIENA

Dziedātāja Aminata (29) ierakstījusi jaunu dziesmu albumu latviešu valodā, atceras Eirovīzijas pieredzi un gatavojas solokoncertam 4. augustā Andrejsalas kvartālā.

Vienīgais gada iznāciens © DIENA

Publiciste Anete Konste (34) par to, kāpēc katru gadu no jauna piekrīt cepināt politiķus, kāpēc nevajag izmantot citu rakstītas runas, un par to, kā padarīt politisko procesu interesantāku.

Vairāk Tuvplānā