Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Tūrisms

Rožu maģija Šauļos. Vai Saules pilsēta varētu kļūt par Lietuvas rožu galvaspilsētu?

Šauļos var atrast ne vienu vien miera un augu oāzi: te ir rodams gan botāniskā dārza spirdzinājums, gan ezeri. Bet pavisam netālu no pilsētas centra ar brīnišķīgiem ziediem un smaržām vilināt vilina Haima Frenkeļa villas-muzeja parka rožu dārzs. Šobrīd tur aug 1625 rožu krūmi. Starp tiem gluži kā bitīte rosās vēsturiskās ainavas dārzniece Anastasija Ruta.

Labākās pastaigu vietas ar suni Šauļos

Ja ceļojumos dodaties kopā ar savu četrkājaino mīluli, arī viņam šim ceļojumam jābūt ērtam un patīkamam. Lūk, dalāmies ar Šauļos dzīvojošās skotu terjeres Majas “ieteikumiem” par vietām, kurās viņai ir ļauts ieiet, dabūt ūdeni u.c.

Apskates vietu top 10 Šauļu apkārtnē

Vasara ir pats labākais laiks, lai izbaudītu vēl nezināmas takas un atklātu dabas pieminekļus Šauļu novadā. Lūk, 10 objektu, kurus varat atrast pavisam netālu no Šauļiem.

Tūristu skaits atkal pamazām pieaug © DIENA

Saulainā maija dienā Venēcija iebraukušos tūristus sagaidīja cilvēku pārpilna un, izņemot obligātās maskas sabiedriskajā transportā un lielos iekštelpu pasākumos, piemēram, koncertos, nekas neliecināja par Covid-19 pandēmijas klātbūtni. Covid-19 vakcinācijas sertifikāts nebija nepieciešams nevienu reizi visa nedēļu ilgā ceļojuma laikā.

Vairāk Tūrisms