Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pieci.lv ēterā darba dienu vakaros būs jauns raidījums Naktslokāls

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā no 25. februāra darba dienu vakaros plkst.20 būs dzirdams jauns raidījums jauniešiem - Naktslokāls. Raidījuma vadītāji ir Aleksis Vilciņš un Linda Samsonova, kuri vakara programmā ieviesuši daudz jauninājumu, saglabājot arī klausītāju iemīļotas rubrikas, informē Latvijas Radio pārstāve Indra Zomerovska.

SOS bērnu ciematiem saziedo vairāk nekā 700 galda spēles

Labdarības akcijā Sūti spēles jauniem uzvarētājiem, kas norisinājās no 21. janvāra līdz 10. februārim, saziedotas vairāk nekā 700 galda spēles Latvijas SOS - bērnu ciematu asociācija paspārnē esošajiem bērniem. Ziedotāju vidū bijuši deju kolektīvi, kori, skolas, bērnudārzi, biedrības un pārstāvji no novadu pašvaldībām, kā arī uzņēmumiem visā Latvijā.

Ainars Virga ar domubiedriem radījis jaunu dziesmu par mīlestību

Šodien, 14. februārī, mūziķis Ainars Virga piedāvā klausītājiem jaunu dziesmu - himnu mīlestībai, kurā par pamatu ņemta svētajos rakstos atrodamā apustuļa Pāvila vēstule korintiešiem. Dziesmas Mīlestība ierakstā piedalījušies arī citi Latvijas mūziķi.

Dzelzceļa izglītība cauri vēstures līkločiem

Līdz Pirmajam pasaules karam Latvijā dažādus dzelzceļa arodus galvenokārt apguva pašmācības ceļā vai pēc vidusskolas beigšanas jau motivēti izglītojoties inženierzinātnēs, piemēram, Rīgas Politehniskajā institūtā. Situācija strauji mainījās pēc Latvijas Republikas neatkarības pasludināšanas, kad dzelzceļa jomā akūti trūka gan pieredzējušu speciālistu, gan jaunu darbinieku.

Vēsture Dienā: Kad Rīga bija Čikāga © DIENA

Rīgas gastronomiskā seja kopš neatkarības atjaunošanas mainās tik ātri, ka velti ir mēģinājumi atcerēties visu, kas kurā vietā ir bijis pirms neliela brīža. Parasti cilvēks neatceras neko, bet, ja viņam atgādina, piemēram, ka Kaļķu ielā pailgi ir bijis bārs Jever vai Doma laukumā kafejnīca Možums, viņš sauc: "Jā, jā, pareizi, bija!"

Rīgas bedres kā paziņas. Tviteratziņu izlase(2)

Rīgas pilsētas pašvaldība revidējamā laika posmā, gādājot par pilsētas ielu, ceļu un laukumu, tajā skaitā autostāvvietu, būvniecību, atjaunošanu un uzturēšanu, nav rīkojusies efektīvi, ekonomiski un atbilstoši normatīvo aktu prasībām - tā ziņojumā secināja Valsts kontrole, norādot, ka nelietderīgi ir izlietoti finanšu līdzekļi vairāk nekā 5,4 miljonu eiro apmērā, bet 9,1 miljonu eiro izlietojums vispār nav izsekojams. Rīgas iedzīvotāji sociālajos tīklos ik dienu domei atgādina, ka dažas ielas izskatās gluži kā pēc kara, un regulārajos maršrutos dažas bedres jau kļuvušas par "senām paziņām", kurām ik dienu piepulcējas jaunas "atvases".