Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Eksperti/Blogeri

Lugu lasītāji © DIENA(1)

Jau vairākus gadus Spēlmaņu naktī apbalvo nevis oriģināldramaturģijas iestudējumus, bet tekstu autorus. Tas nozīmē, ka visi šie teksti kādam ir jāizlasa

Dzefirelli mūžam © DIENA(10)

96 gadu vecumā mūžībā devies Franko Dzefirelli (12.02.1923.–15.06.2019.) – viens no Itālijas vecā kaluma režisoriem, Fellīni, Viskonti un Antonioni laikabiedrs

Drošie uzvar © DIENA

Viņu kailos ķermeņus piesedz tikai svaigi nomaukta, ar striķiem piesieta truša āda.

Nelaimju sakne © DIENA(4)

Salīdzināšana esot visu nelaimju sakne. Taču nekas nevar padarīt tik nelaimīgu kā naudas trūkums, tāpēc pieņemsim, ka nabagi ir nelaimīgi tikai salīdzināšanas kāres dēļ

Bez kaislībām nevar © DIENA(32)

Jaunā Operas valdes sastāva nosaukšana nevarēja neizraisīt viļņošanos, lai kāda būtu konkursa komisijas izvēle. Vai nav līdzīgi kā ar lomu sadali izrādē?

Tautas gaume © DIENA

Lielbritānijā pie Mājokļu ministrijas kopš pagājušā gada novembra ir tāda Būvē labāk, būvē skaisti komisija.

Rumpi pumpi © DIENA(8)

Grupa Līvi ir kā pūķis, kam nocērt vienu galvu un izaug vismaz trīs citas vietā. Kad Ainars Virga bliež, nekas cits neatliek kā paiet malā.

Dimanta bruņinieki © DIENA(2)

Ogļu čupiņa vai Melnais dimants – no kuras puses skatās – pašlaik nopietni karsē cilvēku prātus. Interesanti, ka katram argumentam par koncertzāli pretī stāv tikpat intensīvs "pret".

Pār sētu © DIENA

Festivāls Liepājas dzintars sen vairs nenotiek, bet laiku pa laikam tiek svinēts. Šoreiz tie ir 55 gadi kopš sākuma, jo beigas neviens neatceras

Pārsteidziet nu! © DIENA(8)

Valsts atbalsta lauvas tiesu ieguvušajiem mūziķiem tagad jāpierāda, ka ieguldījums viņu koncertturnejās ir tramplīns, lēciens, kas cels spārnos.

Pa pusei labais © DIENA

Latvijā šonedēļ pasniedz arhitektūras gada balvu un nosauc labākos arhitektūras darbus.

Kannu lielie notikumi © DIENA(1)

Kannu festivāls ir institūcija, kas uztur autorkino statusu. Ja nebūtu šī festivāla, Holivudas popkultūras melnais caurums mūs būtu iesūcis pilnīgi un galīgi

Lēmums ir vertikāls © DIENA

Maijs ir svētki. Maijs ir tas mirklis visa gada garumā, kad tevi pārņem atvieglojums no tā vien, ka tu patiešām zini – gaisma un siltums turpmāk tikai pieņemsies spēkā.

Labie cilvēki un vietas © DIENA(1)

Biju gājusi šai vietai vairākas reizes garām. Patiesībā es maršrutu ieplānoju tā, lai iznāktu tai iet garām. Pagāja laiks, līdz es sadūšojos tur arī ieiet.

Pompidū un igauņi © DIENA(1)

No 3. līdz 17. maijam Parīzes Žorža Pompidū centra kinozālē notiks režisores Lailas Pakalniņas divdesmit dokumentālo filmu retrospekcija

Svinam, svinam © DIENA(1)

Kā reaģēt, dzirdot par nebeidzamo svētku plāniem? Viena iespēja būtu uzsaukt kā aizsvinējušamies ballītes viesiem – ejiet mājās!

La triste époque © DIENA(8)

Es neesmu bijusi Parīzē. No mudinājumiem tur pēc iespējas ātrāk aizbraukt es vienmēr atgaiņājos ar iracionālu aizbildinājumu.

Lieldienu frizūra © DIENA(2)

Grupas The Cure līderim Robertam Smitam tieši Lieldienās apaļa jubileja. Jau vismaz gadus trīsdesmit nemainīgais Smits 21. aprīlī svinēs sešdesmit.