Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eksperti/Blogeri

Izdzīvošanas griba © DIENA

Sociālā realitāte kūp sašķeltas domāšanas ugunsgrēkos vulkāna izvirstās lavas ceļā. Paliek melnas depresijas izdedžu joslas.

Kādu pieminekli? © DIENA

Uzvirmojot diskusijām par to, kam vēl Rīgā vajadzētu pieminekļus, ne mazāk svarīgi būtu apsvērt – kur, kādus un vai tiešām vajag.

Arhitektūra tālāk © DIENA

Tagad daudzi ieraksti sociālajos tīklos sākas ar "es te to vienkārši atstāšu", tad nu es arī atstāšu te lietas, par kurām domāju.

Maisiņ, atveries! © DIENA

Ja nekas cits nelīdz, var arī muzejos ieviest iepirkumu groziņu sistēmu – mākslu uzsūkušais apmeklētājs nodod stafetes kociņu nākamajam.

Sava tēla spogulī © DIENA

Tādas iespējas iemācīties sadzīvot pašiem ar sevi, noturoties uz celiņa starp pašpārmetumu un paštīksmināšanās grāvi, mums nav bijis vēl nekad.

Reputācijas vaibsti © DIENA

Pa kuru laiku tā nošķiebusies elementāra godīguma apjēga, es nezinu. Kaut kas ir palaists garām. Maigums pret korupciju ir perversija.

Baudu brīvību © DIENA

Dzirdu, ka citiem esot problēmas ar vārda brīvību. Es ar to neesmu saskāries, jo esmu konservatīvs tips, rakstu avīzē, nevis sociālajos tīklos.

Lai būtu dzīve © DIENA

Dzīvei vajag ideju impulsu, izziņas impulsu, vizuālu vai cita veida stimulu, ko spēj dot kaut kas neparedzamāks par iepriekš sagatavotu plānu.

Neziņas svētki © DIENA

Cik gatavi riskēt ar veselību, ziedot vasaru un ģimeni ir paši Dziesmu un deju svētku dalībnieki, viņu vecāki un skolotāji?

Grēku atlaišana © DIENA

"Piedošana" ir stiprs vārds. Ar to var vicināties kā ar vairogu, arī krājot rezerves brīdim, kad atkal vērsies koncertzāļu, teātru, klubu, bāru durvis.

Negantā lapsene © DIENA

Putnu čivināšana kombinācijā ar moču gārgšanu un kaulainās pirkstu glāstiem ir manas pavasara skaņas. Šo kakofoniju vajadzētu ierakstīt.

Mēs gribējām © DIENA

Šis laiks ir kā lēciens pār bezjēdzīgi svaigi asfaltēto galvu reibinošās mūziķu karjeras skrejceļu no grāvja uz grāvi, Zelta mikrofonu vicinot.

Rīta raksti © DIENA

Kāds Sibīriju izcietis cilvēks man ieteica, ka man gabals nenokritīs un kājas neatņemsies, ja būšu vienkārši laipna.

Vienādi tukši © DIENA

Par laimi, šis formāts atļauj rakstīt brīvi, kaut vai dzejā, arī par funkcionālām tēmām, piemēram, ēkām un pilsētām.

Starta šāviens © DIENA

Apsolos turpmāk skaļi aplaudēt jebkādas kvalitātes izrādē, es taču vispār vairs nespēju atcerēties, kā tas bija – aplaudēt.

Saules akords © DIENA

Kādi avoti darbina īstu talantu? Kāpēc tik bieži tas izpaužas kā ārdošs spēks?

Atā, Alla! © DIENA

Kad runājam par kultūru, politiskā, militārā vai tehniskā realitāte piekāpjas simbolu pasaulei. Tajā pazīstami tēli ir svarīgāki par faktiem.

Pakur uguni © DIENA

Man ir tāds niķis, ka gada tumšajos mēnešos mēdzu pārlasīt stoiķus. Visbiežāk tas palīdz.

Seksiņš ar rezultātu © DIENA

Visam dzīvē ir savs laiks – gan izspēlēt mazas, skaistas etīdes guļamistabā, gan domāt par savas mūža mājas pagatavošanu.