Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grāmatas

Izdota Andras Manfeldes pasaka Kaķis mākoņos

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā daudzpusīgās latviešu rakstnieces, dzejnieces un mākslinieces Andras Manfeldes Dubultu pasaku bērniem un vecākiem Kaķis mākoņos, informēja izdevniecības pārstāvji.

Sērijā Orbītas bibliotēka iznākušas četras jaunas grāmatas

Mākslinieku apvienība Orbīta sērijā Orbītas bibliotēka laidusi klajā vairākus jaunumus: dzejnieka Laura Veipa debijas dzejas krājumu Interesantās dienas, rakstnieka Viļa Kasima miniatūru krājumu Lizergīnblūzs, kā arī divus tulkojumus – dzejnieka un atdzejotāja Andreja Sen-Seņkova dzejas krājumu Papīra krūtis un rakstnieka Leonīda Dobičina romānu Enpils, informēja Orbītas pārstāvji.

Latgaliešu un angļu valodā izdota Andryva Jūrdža biogrāfija

Klajā nākusi Jōņa Cybuļska sarakstītā biogrāfija par dziesminieku un latgaliešu rokraksta grāmatniecības pārstāvi Andryvu Jūrdžu, kuram šogad tiek atzīmēta 175. jubileja. Izdevums ir īpašs ar to, ka tas izdots divās valodās – latgaliešu un angļu. Grāmatas izdošanu iniciējis uzņēmējs un Latvijas goda konsuls Teksasas pavalstī Pīters Aloizs Ragaušs, informēja kultūras ziņu portāla lakuga.lv redaktore Vineta Vilcāne.

Rundāles pils muzejs izdod grāmatu Vēsturisko rožu dārzs

Rundāles pils muzejs izdevis grāmatu Vēsturisko rožu dārzs. Grāmatas autore Lauma Lancmane izdevumā iepazīstina ar mazāk zināmu, taču īpaši nozīmīgu Rundāles pils rožu dārza daļu – ar vēsturiskajām rozēm. Grāmatā apkopoto informāciju par vēsturisko rožu šķirnēm, rožu audzētāju un selekcionāru atklājumiem un sasniegumiem papildina 478 krāsaini fotoattēli.