Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Grāmatas

Odrija Nifenegere. Laika ceļotāja sieva

Atkārtoti izdots brīnišķīgais, romantiskais Odrijas Nifenegeres romāns Laika ceļotāja sieva.  Šī ir caurcaurēm neparasta grāmata: mīlestības stāsts, spriedzes romāns, mazliet neuzbāzīgas fantastikas, kam piemesta vēl krietna šķipsna asprātīgu dialogu.

Valdis Krastiņš Ļoti personīgi. Latviešu diplomāta stāsts: 1992-2008

Apgādā Mansards nākusi klajā ilggadējā vēstnieka Valda Krastiņa grāmata Ļoti personīgi. Latviešu diplomāta stāsts: 1992-2008, kurā autors stāsta par diplomāta gaitām Čehijā, Slovākijā, Turcijā, Norvēģijā un Somijā, sniedzot ieskatu šo valstu vēsturē un politiskajā situācijā, kā arī atklāti runājot par problēmām atjaunotās Latvijas pārvaldē.

Mīlestība. Maģija. Liktenis.

Tikko iznākusi amerikāņu rakstnieces Megijas Stīvoteras (Maggie Stiefvater, dz. 1981) romantiskās triloģijas (Trīsas, Svārstības) pēdējā daļa – Mūžam, kas noslēdz romantisko vēstījumu. Triloģija rakstīta jauniešu auditorijai, taču to ar baudu lasa arī pieaugušie, jo patiesā sirsnība, asprātīgie dialogi, neparastie sižeta pavērsieni un varoņu bīstamie likteņi, ik pa laiciņam balansējot kā uz naža asmens starp dzīvību un nāvi, esību un nebūtību, aizrauj un ieintriģē dažāda vecuma lasītājus.

Krievijā izdota Aleksandra Čaka dzejas izlase

Krievijas apgādā Gulliver sērijā Geografija perevoda nākusi klajā Aleksandra Čaka dzejas izlase Зеркала фантазии (Iedomu spoguļi), kuru sakārtojis, komentārus un priekšvārdu sarakstījis Sergejs Moreino.

Tīrs un slaids dzīvesveids

Klajā nākusi grāmata Tīrs un slaids dzīvesveids (Clean and Lean Diet), kuras autors Džeimss Daigens (James Duigan) ir viens no Lielbritānijas vadošajiem personīgajiem treneriem un uztura speciālistiem, ziņo izdevniecība White Book. Šī ir unikāla grāmata, kas būtiski atšķiras no vairuma diētas grāmatu un sniedz plašāku skatu uz cilvēka dzīvi, viņa ķermenī un prātā notiekošo.

6 kilogrami 6 nedēļās

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā grāmatu 6 kilogrami 6 nedēļās, kuras autori ir Zviedrijā populārā uztura speciāliste Ulrika Dāvidsone un GI diētas speciālists Ūla Lauritsons. Abi autori ir arī zviedru iemīļoti TV pavāri, kas paši cīnījušies ar liekajiem kilogramiem, bet tagad lielu dzīves daļu velta, lai palīdzētu citiem atbrīvoties no liekā svara.

Izdota grāmata Veidosim! Septiņi soļi no māla līdz keramikai(1)

Apgādā Mansards nākusi klajā Helgas Ingeborgas Melnbārdes grāmata Veidosim! Septiņi soļi no māla līdz keramikai, kurā, izmantojot bagātu vizuālo materiālu, sniegti praktiski padomi un radoši risinājumi dažāda vecuma iesācējiem keramikā.Autore dod vērtīgus ieteikumus dekoratīvo un praktiski lietojamo keramikas darbu veidošanā, kā arī receptes dažādu masu sagatavošanā no mīklas, plastilīna, vaska, papīra masas, māla un pat no sniega.

Vislaimīgākā mazuļa ceļvedis lieliskam miegam

Klajā nākusi grāmata Vislaimīgākā mazuļa ceļvedis lieliskam miegam, kuru sarakstījis viens no pasaules vadošajiem bērnu audzināšanas speciālistiem – Hārvijs Karps (Harvey Karp), ārsts pediatrs ar trīsdesmit gadu pieredzi, informē izdevniecība _White Book._Grāmatā tiek piedāvātas mūsdienīgas un inovatīvas idejas, kā veidot mazuļa dienas režīmu, lai mazinātu diendusu un uzlabotu nakts miegu jau pirmajās dzīves nedēļās, un kā nakts raudāšanu pārvērst ilgstošā, spirdzinošā miegā.

Viktors Suvorovs. Kuzjas māte. Dižās desmitgades hronika

Viktora Suvorova jaunajā grāmatā rekonstruēti piecdesmito gadu beigu un sešdesmito gadu pirmās puses vēsturiskie notikumi, kad divu superlielvalstu — PSRS un ASV — opozīcijas rezultātā cilvēce nokļuva uz Trešā pasaules kara sliekšņa, par mata tiesu no bojāejas globālā kodolkatastrofā.

Sievietes, kuras skrien ar vilkiem(1)

_Apgāds Zvaigzne ABC _izdevis filosofijas zinātņu doktores Klarisas Pinkolas Estesas (Clarissa Pinkola Estés, Ph.D.) grāmatu Sievietes, kuras skrien ar vilkiem (WOMEN WHO RUN WITH WOLVES), ko nemitīgi apspriež akadēmiskos semināros, teologu un psihologu saietos un par ko runā skolotāji, sportisti, televīzijas raidījumu dalībnieki, draugi un mīļākie, dzejnieki un fotogrāfi... īsi sakot, visi.

Klajā nākusi grāmata Sarkanvīna diēta

Apgāds _Zvaigzne ABC _laidis klajā grāmatu Sarkanvīna diēta, kas daudzus, iespējams, iepriecinās ar zinātnisku pamatojumu, ka sarkanvīns mērenās devās labvēlīgi iespaido veselību.

Izdots pasaulslavenā izdzīvotāja Bēra Grilla dzīvesstāsts(1)

Jaunais gads parasti sākas ar apņemšanos kaut ko mainīt savā ierastajā dzīvē. Daudziem šī apņemšanās kļūst par īpašu izaicinājumu un smagu cīņu pašam ar sevi. Lielisks iedvesmas avots visiem, kas vēlas gūt pamudinājumu jauniem izaicinājumiem, ir slavenā britu izdzīvošanas speciālista un pasaulē iecienītu televīzijas piedzīvojumu šovu zvaigznes Bēra Grilla (Bear Grylls) autobiogrāfija Dubļi, sviedri un asaras, ko izdevis Apgāds Zvaigzne ABC.

Tobiass Hills. Akmeņus mīlot

Tobiass Hills – svaiga balss literatūrā un talantīgs stāstnieks - īpaši dzīvi ataino dārgakmeņu fascinējošos likteņus. Vēsturiskus faktus izveicīgi kombinējot ar strauju sižetu un nerimstošu intrigu, autors padara romānu izsmalcinātu: tas vienlaikus izaicina un izglīto.

Iznāk trešā zinātnisko rakstu gadagrāmata TE-KI-LA

Apgādā Mansards ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda atbalstu iznācis Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) zinātnisko rakstu gadagrāmatas TE-KI-LA. Teātra un kino lasījumi trešais, 2012. gada, laidiens. Trešās gadagrāmatas tēma ir Kā tapt aktierim – aktieru audzināšanas vēsture, pieredze, metodes un problēmas Latvijā.

Klajā nācis Pētera Draguna dzeju krājums Tumšā stundā(8)

Izdevniecība Neputns laidusi klajā dzejnieka Pētera Draguna jaunāko dzejoļu krājumu Tumšā stunda. Krājums iznāk desmit gadus pēc Draguna pirmā dzeju krājuma Inde (2003).Latviešu dzejnieks Pēteris Draguns (1976). Beidzis Latvijas Kultūras akadēmijas Kultūras teorijas, vēstures un vadzinības (menedžmenta) nodaļu.