Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Grāmatas

Aleksandra Čaka dzejas izlase izdota Igaunijā(1)

2012. gada nogalē Igaunijā izdevniecībā Libri Livoniae nākusi klajā plaša Aleksandra Čaka dzejoļu izlase Igavene Riia (Mūžīgā Rīga), ko sastādījusi un igauņu valodā atdzejojusi Līvija Vītola.Šajā grāmatā apkopoti darbi no vairākiem Aleksandra Čaka dzejoļu krājumiem. Igauņu izdevuma konsultants un pēcvārda autors ir Guntars Godiņš.

Elpa aizraujas! Intervija ar grāmatas Latvieša cimdi autori Marutu Grasmani(7)

Etnogrāfiskie cimdi ir daudz, daudz smalkāki – atšķirt "īstu mantu" māca grāmatas Latvieša cimdi autore Maruta GrasmaneAr 177 etnogrāfisko cimdu pāriem, kuru fotogrāfijas un precīzi tehniskie zīmējumi ir apkopoti tautas daiļamata meistares Marutas Grasmanes jaunajā grāmatā Latvieša cimdi (izdevniecība Zelta grauds), varētu lepoties ikviena meitene, kurai pūra darināšana senos laikos bija obligāta.

Gundega Repše. Smagais metāls(5)

2012. gadu noslēdzot, apgādā _Dienas grāmata _klajā nācis Gundegas Repšes romānu cikla Smagais metāls apvienotais sējums, kurā ietilpst Alvas kliedziens, Vara rati un Dzelzs apvārdošana.

Liāna Miķelsone. Vai nāks Tava valstība?(2)

Rakstnieces Liānas Miķelsones, pēc pamatprofesijas ķirurģes, vārds latviešu lasītājam vairs nav svešs. Pirms teju desmit gadiem – 2003. gadā – iznāca romāns Pasaki Lukrēcijam, bet 2006. gadā – grāmata Auni un ārsti. Šā gada Ziemassvētkos ceļu pie lasītāja sākusi autores trešā grāmata, kuru izdevis _Apgāds Zvaigzne ABC _un kurai dots intriģējošs nosaukums Vai nāks Tava valstība?

Keita Mortone. Aizmirstais dārzs

Mazliet gotiskas noslēpumainības... Mazliet pārpratumu, rūgtuma, melu un viltus... Mīlestība, kas pavada mūža garumā... Un aizmirsts dārzs tāltālu Kornvolas piekrastē. Tas cauri gadu desmitiem glabā kāda sena dzimtas noslēpuma atslēgu...

Sūzana Elizabete Filipsa. Bēgošā līgava

... Tā vietā, lai dotos pie altāra un sacītu "jā" misteram Lieliskajam, labi audzinātā un pieklājīgā Lūsija pamet baznīcu, apmulsušo līgavaini, šokētos kāzu viesus un bēg… Kamēr pasaule meklē viņu, Lūsija ir spiesta atrast pati sevi. Jaunajai sievietei ir jāiemācās izdzīvot brīvībā, prom no mediju uzmanības un privātas apsardzes.

Santa Montefjore. Mīlestības nošu raksti

... Pār Fērfīldas parku nolaidusies smaga migla. Milzīgajā vecajā mājā valda skumjas. Antuanetes pasaule ir sabrukusi: vīrs, kuru viņa ir mīlējusi, cik vien sevi atceras, ir gājis bojā traģiskā nelaimes gadījumā. Viņš bija vīrietis, pie kura viņa vērsās pēc mīlestības un atbalsta, kuru viņa ir mīlējusi vairāk nekā sevi pašu.

Stīvens Kings. Kerija(6)

Gadumijā _Apgāds Zvaigzne ABC _sarūpējis īpašu dāvanu visiem fantastikas un šausmu žanru cienītājiem: klajā nāk latviešu valodā tulkotais Stīvena Kinga romāns Kerija, kas pirms nepilniem četrdesmit gadiem (1974. gadā) kļuva par rakstnieka pirmo soli pretī kļūšanai par vienu no visvairāk izdotajiem un lasītākajiem autoriem pasaulē.

Varonīgā dzīve. Recenzija par grāmatu Viens ar Kantu. Otto Rolava dzīve

Grāmata par nenovērtētu intelektuālo varoni – filosofu, filologu, bibliotekāru un grāmatu tārpu Otto Rolavu, kurš lielāko daļu dzīves ir veltījis Imanuela Kanta darbu analizēšanai un tulkošanai latviešu valodāRunā, ka mazām tautām ir īpaši svarīgi atcerēties savus varoņus, tos pieminēt, skatīt kā sava veida mērauklu.

Luisa Lorija. Devējs(6)

Vai varat iedomāties pasauli bez krāsām, smaržām, skaņām, atšķirībām? Bez kustoņiem, putniem, kukaiņiem un augiem? Tieši šādu utopisku vietu – kopienu – amerikāņu rakstniece Luisa Lorija atainojusi zinātniskās fantastikas romānā Devējs (The Giver), kas tikko nācis klajā arī latviešu valodā (izdevis Apgāds Zvaigzne ABC). Šī grāmata, kas tulkota un izdota daudzās pasaules valstīs, talanta spēka, dramatisma un izteiksmības ziņā nereti tiek pielīdzināta gan Oldesa Hakslija klasiskajai antiutopijai Brīnišķīgā jaunā pasaule, gan populārajai jauniešu triloģijai Bada spēles.

Daniels Kīzs. Puķes Aldžernonam(3)

Reizēm no slavena darba pirmpublicējuma līdz tā tulkojumam latviešu valodā var paiet arī pusgadsimts. Tieši tā noticis ar grāmatu, ko šā gada Ziemassvētkos laiž klajā Apgāds Zvaigzne ABC – ar amerikāņu rakstnieka Daniela Kīza (Daniel Keyes) pasaulslaveno zinātniskās fantastikas romānu Puķes Aldžernonam (Flowers for Algernon).

Kevins Greindžs. Ziedu lietū

Gada nogalē Jāņa Rozes apgāda Vēju rozes sērijā klajā nācis amerikāņu rakstnieka un žurnālista Kevina Greindža (1974) darbs Ziedu lietū. Iepazīstot Butānu visgrūtākajā pārgājienā pasaulē.

I.Ilfs un J.Petrovs. 12 krēsli(5)

Ceļu pie lasītājiem sāk unikāls izdevums: beidzot arī latviešu valodā pieejams I. Ilfa un J. Petrova ģeniālais romāns 12 krēsli pilnā apjoms, koklajā laidis apgāds Zvaigzne ABC.

Klajā nāk Lindsija Klārka romāns Trojas karš(1)

Pasaulslavenais vēsturisko romānu autors – Vitbreda balvas laureāts Lindsijs Klārks - allaž demonstrē izcilas zināšanas mitoloģijā un vēsturē. Viņa darbos spoži mirdz bagātīga tēlu galerija, tajos plosās īstas Olimpa dievu kaislības, tik bieži sastopamas arī starp mirstīgajiem uz zemes. Nule kā klajā nācis viņa romāns Trojas karš, informā apgāds Kontinents.

Latviski iznāk Kitijas Krauzeres bilžu pasaka Ezera Annija

Izdevniecība Liels un mazs laidusi klajā Astridas Lindgrēnes memoriālās balvas (ALMA) 2010. gada laureātes, beļģu mākslinieces un rakstnieces Kitijas Krauzeres (Kitty Crowther) bilžu pasaku Ezera Annija, ko no franču valodas tulkojusi Gita Grīnberga.Šis Kitijas Krauzeres darbs pieder tā sauktajai cross-over literatūrai, kas uztverama dažādos vecuma un izpratnes līmeņos, līdzīgi daudzām tradicionālajām tautas pasakām, un pārstāv aktuālu mūsdienu tendenci – bilžu grāmatas vairs nav domātas tikai maziem bērniem vien.

Paulu Koelju. Akras manuskripts

Jāņa Rozes apgādā klajā nācis pasaulslavenā rakstnieka Paulu Koelju jaunākais romāns Akras manuskripts latviešu valodā.

Andris Kolbergs. VIP stāsti(1)

Izcilā latviešu kriminālromānu rakstnieka Andra Kolberga Krimonālromānu bibliotēkai, kurā tiek izdoti nozīmīgākie rakstnieka romāni, stāstu krājumi un publicistika, pievienojas sešpadsmitā grāmata – VIP stāsti, ko klajā laidis apgāds _Dienas grāmata._VIP stāstos apkopoti Andra Kolberga — ne tikai rakstnieka, bet arī kolekcionāra, mednieka un nesaudzīga sabiedrības procesu kritiķa — 20.

Klajā nācis Kerila Filipsa romāns Kembridžs(3)

Kembridžs ir šokējošs un neaizmirstams stāsts par humānisma trūkumu nācijā, kura uzskatīja sevi par kristīgu, bet pretojās gan reālai verdzības atcelšanai, gan Āfrikas vergu pārejai kristietībā, jo tad taču viņi visi piepeši saprastu, ka Dieva priekšā visi ir vienlīdzīgi — arī vergs Kembridžs.