Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Grāmatas

Iznākusi Latvijas Nacionālā baleta simtgadei veltīta grāmata Gadsimts vai viens mirklis?

Par godu Latvijas Nacionālā baleta simtgadei Latvijas Nacionālā opera un balets izdevusi grāmatu Gadsimts vai viens mirklis?, kas atskatās uz Latvijas Nacionālā baleta vēsturi, īpaši pievēršoties pēdējai desmitgadei. Grāmatā iekļauts bagātīgs foto materiāls – gan vēsturiski izrāžu attēli, gan šogad tapušas mūsdienu mākslinieku fotosērijas, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Klajā nākusi Mihailam Kublinskim veltīta grāmata

Klajā nākusi žurnālistes Lias Guļevskas grāmata Mihails Kublinskis. Lielais noslēpums. Tajā atmiņās par spilgto režisoru Mihailu Kublinski dalās vairāk nekā 30 viņa kolēģi un laikabiedri – Rita Melnace, Jānis Streičs, Aina Matīsa, Lelde Stumbre, Jānis Kubilis, Māra Zemdega, Lāsma Kugrēna,Uldis Dumpis, Jānis Skanis, Voldemārs Šoriņš, Juris Hiršs, Zigurds Neimanis, Indra Roga, Uldis Anže, Ainars Ančevskis, Mārcis Maņjakovs, Liene Gāliņa u.c.

Izdota latviešu-igauņu-latviešu jocīgā vārdnīca

Izdevniecība Helios laidusi klajā igauņu dzejnieka un tulkotāja Contras (īstajā vārdā – Margus Konnula) latviešu-igauņu-latviešu jocīgo vārdnīcu Kuram, vedas! Kuram vedas?. Igauņu un latviešu valodām ir interesantas, neparastas un bieži vien pat humoristiskas līdzības. Asprātīgajā krājumā, kuru ilustrējusi pazīstamā latviešu māksliniece un dzejniece Lote Vilma, apkopoti spožākie abu valodu dārgakmeņi.

Novembrī ceļu pie lasītājiem sāks Mārtiņa Ķibilda grāmata Atslēgas. Gadsimta vēstures atradumi

Sākot ar novembri, grāmatnīcās ceļu pie lasītājiem sāks žurnālista, televīzijas raidījumu autora un vadītāja Mārtiņa Ķibilda izsapņotā grāmata Atslēgas. Gadsimta vēstures atradumi. Tā veidota pēc tāda paša nosaukuma dokumentālā televīzijas raidījuma materiāliem, populārzinātniski iepazīstinot ar 50 faktoloģiski un sižetiski aizraujošiem stāstiem par zīmīgākajiem Latvijas vēstures atslēgas notikumiem no 1918. gada līdz mūsdienām.