Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grāmatas

Klajā nāk bilžu grāmata bērniem Kas Zoodārzā notiek naktī

Bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs izdevusi Egīla Zirņa bilžu grāmatu bērniem Kas Zoodārzā notiek naktī, ko ilustrējis mākslinieks Svens Neilands. Grāmata adresēta pirmskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem un viņu ģimenēm, informēja izdevniecībā.

Iznākusi zinātniskā monogrāfija Sarežģītais mantojums: Holokausta vietas Latvijā tūrisma un atmiņas kultūras mijiedarbībā

Laikā, kad holokausts ir kļuvis par daļu no Eiropas kolektīvās atmiņas, arī ebreju un holokausta mantojuma vietas Latvijā ir piesaistījušas vietējo un ārvalstu tūristu interesi. Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta (LU FSI) pētnieki ir veikuši apjomīgu pētījumu, kas izdots kolektīvā monogrāfijā Sarežģītais mantojums: Holokausta vietas Latvijā tūrisma un atmiņas kultūras mijiedarbībā.

Liels un mazs izdod grāmatu jauniešiem Papīra klavieres

Bērnu grāmatu izdevniecībā Liels un mazs izdota Elizabetes Šteinkelneres (Elisabeth Steinkellner) grāmata jauniešiem Papīra klavieres, kuru ilustrējusi Anna Guzela (Anna Gusella). Grāmatu no vācu valodas tulkojusi Signe Viška, informēja izdevniecības Liels un mazs direktore Alīse Nīgale.

Liels un mazs izdod grāmatu bērniem Un tad neviens nav dusmīgs?

Bērnu grāmatu izdevniecībā Liels un mazs iznāk Tona Telehena grāmata bērniem Un tad neviens nav dusmīgs?, kuru ilustrējis franču mākslinieks Marks Butavāns. Grāmatu no nīderlandiešu valodas tulkos Inese Paklone, tā piemērota jaunākā skolas vecuma bērniem