Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grāmatas

Latviski izdota Alfrēda Nobela biogrāfija

Izdevniecība Latvijas Mediji laidusi klajā zviedru rakstnieces un žurnālistes Ingrīdas Karlbergas sarakstīto Alfrēda Nobela biogrāfiju Nobels, informēja izdevniecībā.

Izdota Ingas Pizānes dzejas izlase

Gada noslēguma gaidās izdevniecība Jānis Roze visus dzejas mīļotājus vēlas iepriecināt ar Ingas Pizānes dzejas apkopojumu, kurā lasītājiem piedāvāta nehronoloģiski pārkārtota jau iepriekš izdoto dzejoļu izlase, kas papildināta ar vēl nepublicētiem darbiem.

Izdoti Ojāra Vācieša minimismi

Ziedoņa muzejs kopā ar fondu Viegli un Ojāra Vācieša muzeju izdevis Imanta Ziedoņa drauga un iedvesmotāja Ojāra Vācieša dzejas spilgtākos citātus kabatas formāta grāmatā minimismi, kuros smelties gara spēku, drosmi un pašapziņu.

Izdod grāmatu par Rīgas parkiem No Arkādijas līdz Marsam

Ar dizaineru un arhitektu sarunām 23. novembrī plkst. 18.00 kultūrtelpā Smilga tiks atvērta Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) izdotā grāmata No Arkādijas līdz Marsam, kas stāsta par Rīgas parkiem cauri dažādiem laikiem, informēja LNB pārstāve Anna Muhka.

Izdota Teda Hjūza dzejas izlase Vārnas dzīve un dziesmas

Neputna melnajā modernās dzejas sērijā iznāk Arvja Vigula sastādīta un atdzejota Teda Hjūza dzejas izlase _Vārnas dzīve un dziesmas. Sastādītājs, atdzejotājs un priekšvārda autors Arvis Viguls. Redaktors Kārlis Vērdiņš. Sērijas dizains: Andris Breže.

Izdota grāmata Čekas šofera atmiņas

Oktobrī ir nācis klajā jaunākais Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrības izdevums Čekas šofera atmiņas. Tajā apkopotas komjaunieša, čekas šofera, padomju kaujinieka, galvenā cenzora un mūža nogalē Atmodas kustības atbalstītāja Kārļa Ceipes (1910–1993) atmiņas.