Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Intervijas

Pa policijas izmeklētāja Konstantīna pēdām. Kino producente un rakstniece Lelde Kovaļova stāsta par saviem mērķiem © DIENA(1)

Pirms kāda laika uzņēmums Helio Media nāca klajā ar paziņojumu, ka gatavojas uzņemt jaunu latviešu detektīvseriālu Bezvēsts pazudušās pēc latviešu rakstnieces, kino producentes un zīmola Dream Light Planner dibinātājas Leldes Kovaļovas plašu popularitāti iemantojušā debijas romāna motīviem. Cik ļoti tu patiesībā vari uzticēties savām atmiņām? – sava darba lapaspusēs jautāja autore, kuras debijas romāns tiks izdots pagājušā gada nogalē izdevniecībā Latvijas mediji.

Laiku nezaudēšu. Pasaulslavenais soprāns Marina Rebeka stāsta par dzīvi un darbu šajā laika posmā © DIENA

Latvijā dziedātāja atgriezās marta sākumā, kad Covid-19 izraisītās krīzes dēļ Hamburgas operā pārtrūka Vinčenco Bellīni Normas izrāžu sērija ar viņu titullomā. Martā Marina Rebeka pavēstīja par sava jaunā soloalbuma Elle iznākšanu. Dziedātāja nezaudē optimismu un cer, ka koronavīrusa pandēmija rimsies un nepārvilks svītru šā gada siltajos mēnešos ieplānotajiem koncertiem Latvijā – 27. maijā Rūmenes muižā un 30. maijā Vidzemes koncertzālē Cēsis kopā ar pianistu Andreju Osokinu, kā arī 28. jūnijā paredzētajam koncertam Dzintaru koncertzālē kopā ar kolēģi, pasaulslaveno soprānu Sondru Radvanovsku, un Gunti Kuzmu pie Festivāla orķestra diriģenta pults. Jūnija otrajā pusē Marinu Rebeku gaida arī Leonoras lomā trijās Džuzepes Verdi Trubadūra izrādēs Vīnes Valsts operā.

Joprojām elpoju. Saruna ar popzvaigzni Samantu Tīnu © DIENA(3)

Februāra sākumā Samanta Tīna ar savu kompozīciju Still Breathing nopelnīja ilgi kāroto ceļazīmi uz 65. Eirovīzijas dziesmu konkursu, kuram maija vidū bija jānotiek Nīderlandes pilsētā Roterdamā. 18. martā oficiāli tika paziņots, ka pasākums tiek atcelts Covid-19 dēļ.