Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Literatūra

Izdota monogrāfija Pavērsiens. Rūdolfs Blaumanis latviešu un Eiropas literatūrā

LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta apgādā iznākusi Benedikta Kalnača monogrāfija Pavērsiens. Rūdolfs Blaumanis latviešu un Eiropas literatūrā. Pētījums, kas publicēts īsi pirms rakstnieka 160. dzimšanas dienas, tapis vairāk nekā desmit gadu laikā, pievēršoties gan Blaumaņa literārajiem darbiem, gan viņa laikmeta rakstniecības un mākslas analīzei.

Janvārī sāksies radījuma Literatūre 5. sezonas ceļojumi

Sākot ar 7. janvāri, raidījuma Literatūre rāmī iekāps astoņi rakstnieki no reto un noslēpumaino pasaules. Tā ir vieta, kur vairs neraksta, bet no kuras var ienākt prātā astoņiem mūsdienu autoriem. Viņi pa pāriem būs apskatāmi LTV1 ēterā katru otro sestdienu, pussešos vakarā un interneta platformā Replay.lv.

Mākslinieku apvienība Orbīta piedalās Koči biennālē Indijā

Dzejnieku un mākslinieku apvienība “Orbīta” ar darbu “Motopoiesis” piedalās Koči-Muzirisas laikmetīgās mākslas biennālē Indijā (Kochi-Muziris biennale), Keralas štata Koči pilsētā. Biennāle tiks atklāta 23. decembrī, un tā tiek uzskatīta par nozīmīgāko laikmetīgās mākslas notikumu Dienvidāzijā, informēja tekstgrupas Orbīta preses koordinatore Zane Volkinšteine.

Noslēdzies festivāls Prozas lasījumi

No 5. līdz 11. decembrim dažādās Rīgas kultūras vietās norisinājās ikgadējais festivāls Prozas lasījumi, kurš šogad pulcēja vairāk nekā 60 prozas lasītājus. Šogad festivāla caurvijas motīvs bija patvērums.

Latgolys prozys skaitejumi par labāko prozas rakstītāju Latgalē trešo gadu pēc kārtas tiek atzīta Annele Slišāne

Pagājušajā nedēļā izskanēja starptautiskais literatūras festivāls Prozas lasījumi. Viens no festivāla pasākumiem bija arī literārā konkursa Latgales prozas lasījumi 2022 (Latgolys prozys skaitejumi 2022) noslēgums. Konkursā par labāko prozas rakstītāju Latgalē jau trešo gadu pēc kārtas tika atzīta tekstilmāksliniece, pedagoģe un literāte Annele Slišāne.

Jāņa Akuratera muzejs aicina uz Jāņa Akuratera darbu lasījumiem

Sestdien, 17. decembrī, plkst. 12 Jāņa Akuratera muzejs Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6a, šogad jau sesto reizi aicina uz Jāņa Akuratera darbu lasījumiem. Šoreiz apmeklētāji aicināti kopā ar muzeja speciālistiem lasīt un pārrunāt Jāņa Akuratera dzeju un stāstu Nakts viesis.

Mūžībā devusies dzejniece, atdzejotāja un jogas skolotāja Velta Sniķere

Londonā mūžībā aizgājusi dzejniece, atdzejotāja un jogas skolotāja Velta Sniķere (1920. gada 25. decembris – 2022. gada 9. decembris). Ar viņas aiziešanu noslēdzas spožais 20. gs. 20. un 30. gadu Rīgas jaunatnes loks, kuru likteņos daudz dramatisma, bet arī daudz brīvestības, informēja LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts.

Aicina pieteikt gada skaistākās grāmatas konkursam Zelta ābele 2022

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija aicina grāmatu izdevējus pieteikt dalību ikgadējā grāmatniecības nozarei nozīmīgā notikumā – grāmatu mākslas konkursā Zelta ābele 2022, kas tiek organizēts ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas grāmatniecības sasniegumus, sveikt labākos grāmatu veidotājus, godināt par mūža ieguldījumu grāmatniecībā kādu no nozares pārstāvjiem.

Latgales prozas lasījumi 2022 norisināsies dzelzceļa stacijā Rēzekne II

Šī nedēļa ir starptautiskā literatūras festivāla Prozas lasījumi norises laiks, kurā ceturtdien, 8. decembrī, plkst. 20.30 klātienē un tiešraidē varēs piedzīvot arī konkursa Latgolys prozys skaitejumi 2022 (Latgales prozas lasījumi) noslēguma pasākumu, informēja biedrības LgSC pārstāve Edīte Husare.