Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Literatūra

Radioteātrī iestudēts Dzintara Tilaka romāns Šausmiņa

Latvijas Radio Radioteātris piedāvā pirmatskaņojumu – Dzintara Tilaka romāna Šausmiņa uzvedumu sešās daļās. Pirmā epizode lineārajā apraidē būs klausāma jau svētdien, 24. jūlijā, plkst. 10.35 Latvijas Radio 1 kanālā, kā arī Latvijas Radio mājaslapā un mobilajā lietotnē.

Dzejnieka dzimšanas dienā pasniegs Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā

Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome (LBJLP) gatavojas Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas sarīkojumiem, kas notiks 24. jūlijā. Kā katru gadu, tiks svinēta ievērojamā dabas dzejnieka un bērnu kultūras atbalstītāja Jāņa Baltvilka dzimšanas dienu, jau 18. reizi pasniedzot viņa vārdā nosaukto valsts nozīmes balvu bērnu literatūrā.

Ziedoņa muzejā Murjāņos notiks Bērnu dienas

Ziedoņa muzejs Murjāņos 2. jūlijā un 6. augustā gaida mazus un lielus muzeja apmeklētājus uz bērnu dienu pasākumiem. Īpašie pasākumi bērniem muzeja dārzā un Dzirnakmeņu klētī notiks no plkst. 12.00 līdz plkst. 17.30.

Autorus aicina pieteikties Satori radošajai nometnei

Interneta žurnāls Satori izsludina pieteikšanos autoru radošajai vasaras nometnei, kas šogad notiks sešas dienas no 16. līdz 21. augustam Valmieras novadā, Līču skolā. Dalībnieki varēs darboties vienā no trim virzieniem: prozas, dzejas vai esejistikas meistarklasē.

Linarda Tauna mūžīgais mākonis © DIENA

Punctum festivālā, kas sācies 25. maijā, šogad vairāki pasākumi veltīti dzejnieka Linarda Tauna simtgadei. Festivāla kulminācijas dzejkoncerts Mūžīgais mākonis, kurā piedalīsies mūziķi Jānis Šipkēvics un Sniedze Prauliņa, aktieri Kaspars Znotiņš un Kaspars Aniņš, notiks 3. jūnijā plkst. 20.30 Zirgu ielas koncertzālē.