Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Literatūra

Raiņa un Aspazija vasarnīcā Jūrmalā tiks atklāta izstāde Uz robežas. Divas pasaules. Aspazijas luga Zalša līgava

Raiņa un Aspazija vasarnīcā Jūrmalā 29. jūnijā plkst. 17.00 tiks atklāta izstāde Uz robežas. Divas pasaules. Aspazijas luga Zalša līgava, kurā lugas tapšanas, mitoloģisko slāņu un idejas par pasaules atjaunošanos pētniecība Raiņa un Aspazijas muzeja pētnieces Astrīdas Cīrules un scenogrāfa Reiņa Suhanova sadarbībā rezultējusies daudzšķautņainā mākslinieciskā interpretācijā.

Ar galvu pa priekšu dzīves mutulī. Sērijā Es esmu... iznācis Svena Kuzmina romāns par Kārli Skalbi © DIENA

""Kā jūs sauc?" "Skalbe. Kārlis Skalbe." Viņš pāršķīra vairākas lappuses, vilkdams ar mezglainu pirkstu pa rindām. "Dzejnieks," es piebildu, it kā cerēdams, ka tas ko līdzēs. Pārdevējs aizcirta vākus un sacīja: "Nav tāda."" Izdevniecība Dienas grāmata laidusi klajā Svena Kuzmina romānu Skaistums un nemiers par latviešu dzejnieku, prozaiķi, žurnālistu un politiķi Kārli Skalbi (1879–1945).

Iznākusi Mārtiņa Kaprāna grāmata par Lielbritānijas latviešiem

Trešdien, 17. maijā, notiks Latvijas Universitātes (LU) Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētnieka Mārtiņa Kaprāna monogrāfijas Latvieši tur. Latvijas emigrantu mobilitāte un iesakņošanās Lielbritānijā 21. gadsimteņa sākumā atvēršana. Grāmatu izdevis LU Akadēmiskais apgāds.

Dzeja kā Jelgavas un cilvēka daļa. Sākas Starptautiskais dzejas festivāls © DIENA

Ar gandarījumu un saviļņojumu secinām, ka ir izdevies Starptautisko dzejas festivālu Page Break izveidot par ikgadēju notikumu, kas sniedz ne vien iespēju Latvijas dzejas interesentiem iepazīties ar aktualitātēm mūsdienu dzejā, bet arī nes Latvijas vārdu starptautiskā dzejas arēnā, jo festivāls ārvalstu dzejnieku vidū top arvien pamanītāks – saka festivāla direktore Madara Gruntmane-Dujana.

Klajā nākusi grāmata Amizantais? Katram savs Imants Ziedonis

Klajā nākusi Ziedoņa muzeja un Ērika Hānberga sastādītā grāmata Amizantais? Katram savs Imants Ziedonis, kurā apkopoti neordināri laikabiedru stāsti par Imantu Ziedoni un viņa daudzšķautņaino personību, informēja fonda Viegli pārstāvji.

Mūžībā devusies tulkotāja Elga Sakse

Trešdien, 3. maijā, mūžībā devusies tulkotāja, Latvijas Literatūras gada balvas šīgada Mūža balvas ieguvēja Elga Sakse, informēja LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta direktore Eva Eglāja-Kristsone.

Siguldā norisināsies Latvijā pirmais bērnu un jauniešu literatūras festivāls

"Brīvruna jeb frīstails ļauj paraudzīties uz literatūru un valodu citā gaismā," tā secināts pirmajā repa improvizācijas teātra Brīvrunu projekts meistarklasē Mālpils vidusskolēniem un viņu literatūras skolotājām. Meistarklases notiks visās Siguldas novada vidusskolās, un tā ir pirmā aktivitāte ceļā uz Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivālu, kas notiks no šā gada 6. līdz 8. oktobrim.

Ziedoņa muzejā Rīgā skatāma izstāde Es atkal neatvados

Ziedoņa muzejs Rīgā, Sporta 2 kvartālā izveidotajā muzeja galerijā atklāj izstādi Es atkal neatvados. Izstāde veltīta Imanta Ziedoņa spēcīgajai un daudzšķautņainajai personībai, kura atstājusi nospiedumu uz dzejnieka līdzgaitniekiem un sabiedrību līdz pat mūsdienām.

Sāk kursēt pēc Imanta Ziedoņa dzejas motīviem rotāts vilciens

No 20. aprīļa pa Latviju sāk kursēt ar taureņu uzbrukumu vagonos un ziedošiem ķiršiem to logos izrotāts AS Pasažieru vilciens elektrovilciena sastāvs, kas, atzīmējot latviešu dzejnieka Imanta Ziedoņa 90. jubilejas gadu, tapis projektā Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni, informēja Tukuma novada pašvaldībā.