Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Literatūra

Notiks Latvijas Literatūras gada balvas dzejas un prozas lasījumi

Kutūrtelpā M/Darbnīca 18. un 20. aprīlī visiem interesentiem būs iespēja dzirdēt Latvijas Literatūras gada balvai nominēto dzejas un prozas darbus autoru lasījumā, informēja LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta direktore Eva Eglāja-Kristsone.

Paziņos Latvijas Literatūras gada balvas nominantus

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 4. aprīlī plkst. 11.30 notiks preses konference, kurā tiks paziņoti Latvijas Literatūras gada balvas nominanti, speciālbalvas un mūža balvas ieguvējs, informēja LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta direktore Eva Eglāja-Kristsone.

Noslēgušies divdesmitie Lielie lasīšanas svētki

Sestdien, 18. martā, Latvijas Nacionālā bibliotēkā (LNB) notika LNB lasīšanas veicināšanas programmas Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022 svinīgais noslēguma pasākums Lielie lasīšanas svētki, kurā tika suminātas 20 tūkstošu lasītāju visaugstāk vērtētās grāmatas un to autori.

Nacionālajā bibliotēkā norisināsies Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2022 noslēguma pasākums Lielie lasīšanas svētki

Sestdien, 18. martā, plkst. 12.00–15.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks LNB lasīšanas veicināšanas programmas Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022 svinīgais noslēguma pasākums – Lielie lasīšanas svētki, ko apmeklēs grāmatu vērtētāji no visas Latvijas, informēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova.

Grāmatu valstība Ķīpsalā © DIENA

Ķīpsalā no 3. līdz 5. martam lasītājus gaidīs Latvijas Grāmatu izstāde 2023, kas piedāvās tikties ar rakstniekiem, baudīt autoru lasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas notikumos, iepazīties ar jaunumiem, mainīties ar grāmatām un iegādāties tās par īpaši izdevīgām cenām.

Paziņoti Latvijas Literatūras gada balvai pirmajā kārtā izvirzītie darbi

Gatavojoties vienam no centrālajiem notikumiem Latvijas literatūrā – Latvijas Literatūras gada balvai (LALIGABA), kas šogad notiks ar saukli LALIGABA cirkulē, ekspertu komisija paziņojusi autoru un darbu garo sarakstu, šogad pirmo reizi ieviešot jaunu nomināciju Spilgtākais darbs literatūrzinātnē.

Marta sākumā Ķīpsalā norisināsies tradicionālā Latvijas grāmatu izstāde

Ķīpsalā no 3. līdz 5. martam lasītājus pulcēs iemīļotie grāmatu svētki – Latvijas grāmatu izstāde 2023, kas piedāvās tikties ar rakstniekiem, baudīt autoru lasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas notikumos, iepazīties ar jaunumiem, mainīties ar grāmatām un iegādāties tās par īpaši izdevīgām cenām.