Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Māksla

Aicina pieteikties LMS ikgadējai izstādei Rudens 2023

Latvijas Mākslinieku savienība (LMS) aicina profesionālus vizuālās mākslas un dizaina māksliniekus, šo nozaru vidusskolu un augstskolu studentus piedalīties LMS ikgadējā vizuālās mākslas izstādē Māksla. Izklaide. Rudens 2023. Izolācija. Bailes. Novēršanās. Ideālu demontāža, kas norisināsies no 1. decembra līdz 14. janvārim, informēja LMS vadītājs Igors Dobičins.

Izdota mākslinieka Jāzepa Grosvalda grāmata Persijas ainas

Līdz ar izstādes Esmu tagad noņēmies dzīvot mākslai. Jāzeps Grosvalds. 1891–1920 atklāšanu Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā klajā nācis sadarbībā ar apgādu Neputns un redaktori Laimu Slavu veidots vizuāli krāšņs izdevums – mākslinieka Jāzepa Grosvalda grāmata Persijas ainas.

Modernais jauneklis noņemas dzīvot mākslai. LNMM skatāma apjomīga Jāzepa Grosvalda retrospekcija © DIENA

Būtībā visas viņa darbības uzskatāmas par mākslas faktu – ne tikai paši mākslas darbi, bet arī vēstules, dienasgrāmatas, krāšņie pašdarinātie žurnāli, pat modernais ģērbšanās stils un uzvedība. Tā par latviešu modernisma aizsācēju, ļoti daudzpusīgo un izcili talantīgo Jāzepu Grosvaldu (1891–1920) teic Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) profesionāļi, piesakot viņam veltīto apjomīgo retrospekciju.

BDO jauno mākslinieku balvu saņem māksliniece Agate Tūna

Visaugstāko žūrijas novērtējumu un ceturto BDO jauno mākslinieku balvu šogad saņēma māksliniece Agate Tūna ar instalāciju Tehno-rēgs. Līdz ar šo apbalvojumu māksliniece iegūst arī naudas balvu – 2000 eiro, informēja Latvijas Mākslas akadēmijas sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Ozola.

Aicina pieteikt idejas mākslas darba radīšanai Kuldīgā

Starptautiskais Kopienas pasūtītas mākslas institūts (International Institute of Community Commissioned Art – IICCA) sadarbībā ar biedrību Latvijas Jaunā teātra institūts (Latvija), Bethlen teātri, Pro-Progressione (Ungārija) un Art Transparent (Polija) aicina māksliniekus un mākslinieku apvienības līdz 2023. gada 4. decembrim pieteikt idejas laikmetīga mākslas darba radīšanai Kuldīgā 2024. gadā, informēja Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāve Ieva Briede.