Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mūzika

Noskaidroti pērn populārākie pašmāju radiohiti

Dažas dienas pirms Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons ceremonijas nosauktas piecas radiostacijās visvairāk spēlētās pašmāju dziesmas, kas pretendē uz balvu kategorijā Radio hits.

Sestais mūzikas festivāls Bauska Taste izziņo pirmos māksliniekus

Vasaras vērienīgākais notikums Bauskā – mūzikas festivāls Bauska Taste 2024 – izziņo pirmos māksliniekus un uzsāk biļešu tirdzniecību uz 9. un 10. augustā gaidāmo festivālu, jau sesto reizi aicinot piedzīvot krāšņu satikšanos gleznainajā Bauskas Pilskalna parkā. Šogad uz Pils un Parka skatuvēm kāps klasiskās mūzikas huligāni Dagamba, leģendārais mūziķis Ivo Fomins, reperis Fiņķis un 2000. gadu populārās mūzikas nostalģija Detlef, informēja festivāla rīkotāji.

Gustavo izdod jaunu dziesmu un izziņo koncertu Arēnā Rīga

Trešdien, 6. martā, straumēšanas un lejupielādes platformās nonāk mūzikas producenta un izpildītāja Gustavo jaunais skaņdarbs un tā videoklips Kāds sakars?, kas ir pirmais no gaidāmā četru singlu maratona. Līdz ar jaunā singla publicēšanu Gustavo izziņo koncertu jeb arēnas šovu, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga.

Mūziķim Aigaram Voitišķim – 65!

Šodien, 5. martā, 65 gadu jubileju svin pazīstamais mūziķis un vairāku muzikālo projektu dalībnieks Aigars Voitišķis. Savu dzimšanas dienu viņš šodien svinēs Madonā, kur notiks viņa ilggadīgā kolēģa Ingus Ulmaņa jubilejas tūres Kā man laiku apvaldīt kārtējais koncerts.

Reperis Wiesulis izziņo solokoncertu koncertzālē Palladium

Koncertzālē Palladium 27.aprīlī uzstāsies jaunais pašmāju reperis Wiesulis un bītmeikers, producents sangvn. Koncertā būs dzirdamas gan vecās un visiem iemīļotās dziesmas, gan arī dziesmas no gaidāmā Wiesuļa un sangvn kopdarba En Prise, kas līdz publikas ausīm nonāks marta beigās.

Maijā teātra nams Jūras vārti svinēs 15. jubileju

Trešdien, 15. maijā, plkst. 19.00 vērienīgi tiks svinēta teātra nama Jūras vārti 15 gadu jubileja, īpašā koncertprogrammā parādot to daudzveidīgo un iemīļoto mākslinieku dažādību, kuri šo gadu laikā kāpuši uz šīs skatuves.

Nedēļas nogalē sāksies 32. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls

No sestdienas, 9. marta, divu nedēļu garumā līdz pat 23. martam koncertzālē Lielais dzintars jau 32. reizi norisināsies Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotais ikgadējais Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kurā šogad klausītāji piedzīvos gan izcilu pašmāju mākslinieku, gan arī starptautisku zvaigžņu uzstāšanos.

Lieldienas Bādenbādenē ar Elektru un Berlīnes filharmoniķiem © DIENA

No 23. marta līdz 1. aprīlim Bādenbādenē notiks ikgadējais Lieldienu festivāls. Tas tiek rīkots kopš 2013. gada, un galvenā loma tajā ir atvēlēta Berlīnes filharmonijas orķestrim. Tikai Bādenbādenē šis izcilais simfoniskais kolektīvs nokāpj no skatuves orķestra bedrē, lai spēlētu operas izrādē

LNSO aicina uz kamermūzikas koncertu Veltījums mūzām

Ceturtdien, 7. martā, plkst. 19.00 Lielajā ģildē norisināsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) kamermūzikas cikla koncerts Veltījums mūzām, kur klausītājiem būs piedāvāta iespēja minēt iedvesmas noslēpumu Maijas Einfeldes, Anitas Miezes, Klāras Vīkas-Šūmanes, Ērika Ešenvalda, Ģerģa Kurtāga un Roberta Šūmaņa mūzikā.

Cēsīs LNSO un Roberts Balanas atskaņos koncertu elektriskajai vijolei

Piektdien, 8. martā, koncertzāles Cēsis desmitās jubilejas zīmē izskanēs programma, kurā klasika sastapsies ar laikmetīgo. Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) diriģenta Aināra Rubiķa vadībā un vijolnieks Roberts Balanas atskaņos Džona Adamsa koncertu elektriskajai vijolei The Dharma at Big Sur. Programmā iekļauta arī Volfganga Amadeja Mocarta 41. simfonija Jupiters, informēja koncerta rīkotāji.