Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 6. jūnijs
Ingrīda, Ardis

Mūzika

Rīgas festivālā uzstāsies pianists Georgijs Osokins un kamerorķestris Sinfonietta Rīga

Rīgas festivālā 15. jūnija vakarā uz Dzintaru koncertzāles skatuves satiksies kritiķu un publikas kvēli mīlētais pianists Georgijs Osokins, un aizrautīgi daudzpusīgais kamerorķestris Sinfonietta Rīga, izslavētā franču diriģenta Remī Balo (Rémy Ballot) vadībā. Viņu lasījumā piedzīvosim Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena Ceturto klavierkoncertu un Ceturto simfoniju, kā arī mūslaiku autoritātes Pētera Vaska Musica appasionata.

Iznāk Shipsea albums Lielās cerības

Shipsea izdod sev ļoti personīgu albumu Lielās cerības jeb, kā viņš to dēvē, grūtību pārvarēšanas albumu. Jau šonedēļ šis notikums tiks atzīmēts ar diviem Shipsea koncertiem K.K. Fon Stricka villā 6. un 7.jūnijā.

Savvaļā notiks vasaras saulgriežu sagaidīšanas pasākums

Vasaras pilnbriedā, piektdien, 21. jūnijā, brīvdabas kultūras telpā Savvaļa notiks vasaras saulgriežu sagaidīšanas pasākums ar eksperimentālās etnomūzikas apvienības Līgas pH3 koncertu un starptautiskā kolektīva The Black Tent Company izrādi saulrietā.

Pienvedēja piedzīvojumi izdod jaunu dziesmu un izsludina 30 gadu jubilejas koncertu

Grupa Pienvedēja piedzīvojumi ir iedvesmojošs stāsts par trīs jauniešiem no Sabiles, kuri 30 gadu laikā kļuvuši par leģendāru latviešu rokgrupu. 2024. gada 11. oktobrī ar vērienīgu koncertu koncertzālē Palladium Rīgā, divu stundu garā koncertprogrammā tiks nospēlēti gan visi grupas lielākie hiti un pazīstamākās dziesmas, gan arī grupas jaunākās dziesmas, no rudenī gaidāmā, jau septītā studijas albuma.

Jūlijā norisināsies starptautiskais džeza mūzikas festivāls Rīgas ritmi

Festivāls šogad norisināsies no 3. līdz 6. jūlijam, un centrālā koncertvieta arī šoreiz būs Rīgas Doma dārzs. Tur 4. un 5. jūlijā uzstāsies galvenie viesmākslinieki – Lielbritānijā dzīvojošais itāļu ģitārists Antonio Forčione, itāļu bandoneonists Daniele di Bonaventura kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga, kubiešu pianists Horhe Lūiss Pačeko un amerikāņu dziedātājs Hosē Džeimss.

Nākamgad Rīgā uzstāsies Bostonas simfoniskais orķestris Andra Nelsona vadībā

Nākamgad norisināsies Bostonas simfoniskā orķestra un tā mākslinieciskā vadītāja Andra Nelsona Eiropas turneja, kas ietver vienpadsmit koncertus četrās pilsētās no 8. līdz 24. maijam. Šī turneja, kas veltīta izcilā komponista Dmitrija Šostakoviča mūzikai, ir īpaša ar to, ka pirmo reizi Bostonas simfoniskais orķestris uzstāsies Rīgā – Nelsona dzimtajā pilsētā, informēja Andreja Žagara Kultūras attīstības fonds.

Pūt, vējiņos! skanēs Remix instrumentālie hiti un Kristīnes Prauliņas orģinālmūzika

Vasaras pašā plaukumā, 19. jūlijā, plkst. 19.00 koncertdārzā Pūt, vējiņi! gaidāms vērienīgs soula un džeza mūzikas vakars. Dziedātāja Kristīne Prauliņa ar grupu The Soulful Crew prezentēs savu jaunāko oriģinālmūziku, savukārt leģendārās grupas Remix dalībnieki Uldis Marhilevičs un Aivars Hermanis ar Latvijas Radio bigbendu atskaņos Remix 80. gadu instrumentālos hitus jaunos aranžējumos.

Īlē norisināsies vijolnieces Kristīnes Balanas koncerti

Akustiskajā koncertzālē Īle (Īles luterāņu baznīcā) jūlija sākumā norisināsies izcilās vijolnieces Kristīnes Balanas koncertprogramma, kurā izskanēs visas visas Johana Sebastiana Baha solo partitas un sonātes vienā programmā, divās dienās.

Kalnciema kvartālā sākas vasaras koncertsezona

Kalnciema kvartāls šīs vasaras pirmajā ceturtdienā gaidīs ciemiņus ierastajā vietā zem lampiņu virtenēm. Pasākumu cikla Vasara ārā. Vasara kopā otrajā koncertā 6. jūnijā apmeklētājus iepriecinās Kārļa Kazāka trio, Helēna Kozlova ar grupu un DJ Dubra. Ieeja pasākumā, sākot ar 18.00, bez maksas.

Šonedēļ Latvijā norisināsies 42. starptautiskā Hansa Gabora Belvederes konkursa fināls

No 4. līdz 9. jūnijam vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisināsies 42. Starptautiskā Hansa Gabora Belvederes jauno operdziedātāju konkursa fināla atlases kārtas, tajās piedalīsies jaunie dziedātāji no visas pasaules. Pirmās atlases dienas norisināsies 4., 5. jūnijā, pusfināli būs 6., 7. jūnijā, bet fināla koncerts ar laureātu piedalīšanos notiks 9. jūnijā plkst. 17.00.