Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Teātris

Ēkas un leģendas: Leļļu teātra raibā vēsture

Latvijas Leļļu teātris 2024. gadā svinēs 80 gadu jubileju, tā iezīmējot cauri laikiem būtisku kultūras un mākslas tradīciju. Jaukos leļļu tēlus mīl gan bērni, gan pieaugušie ne tikai pie mums, bet arī citviet pasaulē. Pērn veiksmīgi noslēdzās VAS Valsts nekustamie īpašumi vadītā ēkas K.Barona ielā 16/18 pārbūve un energoefektivitātes paaugstināšana, tādēļ savu jubileju Leļļu teātris sagaidīs jaunās, modernās telpās.

Video: Maksims Busels iejūtas pareģa un fotogrāfa Eižena Finka tēlā

Februārī gaidāms Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas Sfinksa jauniestudējums. Šajā rokoperas versijā Eižena Finka lomā iejutīsies aktieris Maksims Busels. Gaidot pirmizrādi, klausītājiem tiek nodota aktiera versija slavenajam dziedājumam Nē, manis nav no rokoperas Sfinksa.

Liepājas teātra valdes locekļu amatā apstiprināti Eva Ciekurze un Valters Sīlis

Liepājas teātra kapitāldaļu turētājs pieņēmis lēmumu par Liepājas teātra valdes locekli administratīvajā un saimnieciskajā jomā apstiprināt Evu Ciekurzi, savukārt valdes loceklis ar atbildību par mākslinieciskajiem jautājumiem būs režisors Valters Sīlis, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Uz JRT sienas neatjaunos Smiļģa portretu

Uz atjaunotā Jaunā Rīgas teātra sienas Lāčplēša ielā netiks atjaunots to ilgus gadus rotājušais režisora Eduarda Smiļģa portrets, sociālajos tīklos paziņojis JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis.

Top muzikālā cirka izrāde jauniešiem Nevaru ciest, ka viņi ēd tik skaļi

No 5. līdz 9. februārim Rīgas cirkā rezidēs Liepājas koncertzāles Lielais dzintars komanda, lai kopā ar mūzikas profesionāļiem un laikmetīgā cirka pārstāvjiem no Latvijas un Skandināvijas strādātu pie topošās muzikālā cirka izrādes jauniešiem. Izrāde ar nosaukumu Nevaru ciest, ka viņi ēd tik skaļi noslēgs arī starptautisko projektu CirqueMusique, kuru Liepājas koncertzāle īsteno kopš 2022. gada nogales, pateicoties Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) grantu atbalstam.

Valmieras Drāmas teātra Black Box zāle pabeigta apmēram par 90%

Valmieras Drāmas teātra (VDT) renovācijas projekts turpina strauji virzīties uz priekšu - Black Box zālē, kas ir viens no galvenajiem VDT uzlabojumiem, darbi ir pabeigti apmēram 90% apjomā, atlikušie darbi - grīdas seguma ieklāšana un jauno iekšdurvju montāža, informē VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Martā Valmieras teātrī notiks izrādes Valmieras puikas pirmizrāde

Uzsākta biļešu tirdzniecība uz Valmieras teātra marta repertuāra izrādēm. 14. martā teātra pagaidu mājvietā Kurtuve pirmizrādi piedzīvos pēc Pāvila Rozīša romāna motīviem veidotais stāsts Valmieras puikas Jāņa Znotiņa režijā. Šis ir stāsts par cilvēkiem, kuru dzīves mainīja kāds milzīgs notikums, kas ietekmēja ne vien Valmieras un Latvijas, bet visas pasaules vēsturi.

Latvijā viesosies burvju mākslinieks Rafaels no Beļģijas

Sestdien, 27. janvārī, plkst. 14.30 un plkst. 18, kā arī svētdien, 28.janvārī, plkst. 14.30 Iluzionisma teātrī/muzejā Mystero (Vienības gatvē 30) ar iluzionisma izrādi Room of Wonders viesosies talantīgais un daudzkārt godalgotais beļģu burvju mākslinieks Rafaels (Rafael).