Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kriminālziņas

Autovadītāja ar viltotām braukšanas tiesībām izraisa negadījumu, kurā dzīvību zaudē divas personas

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par ceļu satiksmes negadījumu Mārupes novadā, Babītes pagastā, uz autoceļa Rīga – Liepāja, kur vairāku transportlīdzekļu sadursmē negadījuma vietā no gūtajām traumām gāja bojā divu automašīnu vadītāji. Par negadījumu, kurš notika šī gada 8. jūlijā, tika ierosināts kriminālprocess, kurā noskaidrots, ka negadījums izraisīts apdzīšanas manevra laikā, ko veica sieviete bez noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas apliecības. Pēc izmeklēšanas darbību veikšanas un pierādījumu nostiprināšanas šī gada 20. septembrī kriminālprocess nodots Daudznozaru specializētai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

VIDEO: Valsts policija pagrabā Jaunmārupē uziet marihuānu pusmiljona eiro vērtībā

Ilgstoša un mērķtiecīga darba rezultātā, izmeklējot kriminālprocesu saistībā ar narkotiku kontrabandu, Valsts policijas likumsargi Mārupes novadā, Jaunmārupē, pagājušonedēļ konstatēja 51 kilogramu marihuānas, kā kopējā vērtība tiek lēsta ap 500 000 eiro. Saistībā ar narkotisko vielu apriti tika aizturēts Latvijas valstspiederīgais, kuram piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka šīs narkotiskās vielas, visticamāk, ievestas no Dienvideiropas un bija paredzētas realizēšanai Baltijas valstīs.

Kopš piektdienas pie stūres reibumā pieķerti 59 autovadītāji

Aizvadītās nedēļas pēdējā dienā uz Latvijas ceļiem aizturēti 17 autovadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, un divi, kuri transportlīdzekli vadīja, būdami lietojuši narkotiskās vielas, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā. Pavisam kopā trīs dienu laikā pieķerti 59 dzērājšoferi.

Lai slēptu ierašanos no Krievijas, vilto auto numurus

Pēdējās nedēļās novērota tendence, ka iebraucēji no Krievijas savām automašīnām izmainījuši reģistrācijas numurus. Tas tiek darīts, lai slēptu jebkādas norādes par izcelsmes valsti. Pieķertie šoferi policijai klāstījuši, ka numurus viltojuši, baidoties no iespējamas agresijas Latvijā, noskaidroja LTV raidījums “de facto”. Par šādu numuru mainīšanu paredzēts gan administratīvs sods, gan kriminālatbildība.

Krāpnieki uzdodas par granulu, brikešu un malkas tirgotājiem

Valsts policija šogad ir saņēmusi informāciju par 44 krāpšanām, kas saistītas ar kurināmā iegādi. Visvairāk šādu noziegumu ierasti tiek fiksēts gada otrajā pusē, kad iedzīvotāji aktīvi gādā malku, granulas un briketes ziemai. Valsts policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neveikt priekšapmaksu vai avansa maksājumu pirms prece ir piegādāta, iepriekš nepārliecinoties, ka pārdevējs ir uzticams. Ieteicams maksāt par preci klātienē, kad tā jau ir piegādāta. Neparasti zema cena ir signāls, lai informāciju par pārdevēju pārbaudītu sevišķi uzmanīgi!