Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kriminālziņas

VIDEO: Valsts policija pagrabā Jaunmārupē uziet marihuānu pusmiljona eiro vērtībā

Ilgstoša un mērķtiecīga darba rezultātā, izmeklējot kriminālprocesu saistībā ar narkotiku kontrabandu, Valsts policijas likumsargi Mārupes novadā, Jaunmārupē, pagājušonedēļ konstatēja 51 kilogramu marihuānas, kā kopējā vērtība tiek lēsta ap 500 000 eiro. Saistībā ar narkotisko vielu apriti tika aizturēts Latvijas valstspiederīgais, kuram piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka šīs narkotiskās vielas, visticamāk, ievestas no Dienvideiropas un bija paredzētas realizēšanai Baltijas valstīs.

Kopš piektdienas pie stūres reibumā pieķerti 59 autovadītāji

Aizvadītās nedēļas pēdējā dienā uz Latvijas ceļiem aizturēti 17 autovadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, un divi, kuri transportlīdzekli vadīja, būdami lietojuši narkotiskās vielas, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā. Pavisam kopā trīs dienu laikā pieķerti 59 dzērājšoferi.

Lai slēptu ierašanos no Krievijas, vilto auto numurus

Pēdējās nedēļās novērota tendence, ka iebraucēji no Krievijas savām automašīnām izmainījuši reģistrācijas numurus. Tas tiek darīts, lai slēptu jebkādas norādes par izcelsmes valsti. Pieķertie šoferi policijai klāstījuši, ka numurus viltojuši, baidoties no iespējamas agresijas Latvijā, noskaidroja LTV raidījums “de facto”. Par šādu numuru mainīšanu paredzēts gan administratīvs sods, gan kriminālatbildība.

Krāpnieki uzdodas par granulu, brikešu un malkas tirgotājiem

Valsts policija šogad ir saņēmusi informāciju par 44 krāpšanām, kas saistītas ar kurināmā iegādi. Visvairāk šādu noziegumu ierasti tiek fiksēts gada otrajā pusē, kad iedzīvotāji aktīvi gādā malku, granulas un briketes ziemai. Valsts policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neveikt priekšapmaksu vai avansa maksājumu pirms prece ir piegādāta, iepriekš nepārliecinoties, ka pārdevējs ir uzticams. Ieteicams maksāt par preci klātienē, kad tā jau ir piegādāta. Neparasti zema cena ir signāls, lai informāciju par pārdevēju pārbaudītu sevišķi uzmanīgi!

Jelgavā nedroši stāvēšanai novietots auto uzbrauc trim personām

Sestdien, 10.septembrī, Jelgavā tehnikas un inovāciju festivālā Mehatrons laikā auto, kas tika nedroši novietots stāvēšanai, bez vadītāja uzbrauca trim personām, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

VID darbiniekus tur aizdomās par 100 000 eiro kukuļa izspiešanu no kokrūpnieka

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) noziedzīgu grupu, kurā ietilpa arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nodokļu un muitas policisti, tur aizdomās par krimināllietas safabricēšanu un mēģinājumu no kokrūpnieka, Stiga RM īpašnieka Andra Ramoliņa izspiest 100 000 eiro kukuli, vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

FOTO: Pie nekustamā īpašuma krāpniekiem atrod priekšmetus miljona eiro vērtībā, arī zeltu

Šī gada jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki aizdomās par krāpšanu lielā apmērā – nekustamā īpašuma izkrāpšanu, par likumos noteikto grāmatvedības dokumentos atspoguļojamo ziņu slēpšanu ar mērķi izvairīties no nodokļu nomaksas un iespējamu noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā aizturēja divas personas. Kratīšanās izņemts ievērojams skaits vērtīgu priekšmetu, tostarp zelta stienīši. Priekšmetu kopējā aptuvenā vērtība ir miljons eiro. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Krāpnieki izsūta e-pastus policijas priekšnieka vārdā

Krāpnieki, lai izmānītu naudu, trešdien masveidā izsūta e-pastus Valsts policijas priekšnieka Armanda Ruka vārdā, viņu gan maldīgi saucot par civilās gvardes vadītāju, brīdina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv".

Par līdzdalību sevišķi cietsirdīgas slepkavības pastrādāšanā aiztur sešus cilvēkus

Šā gada 28. augustā Valsts policijas likumsargi aizturēja sešas personas, kas saistītas ar vīrieša slepkavību, kas izdarīta ar sevišķu cietsirdību. Proti, vīrietis nomaļā neapdzīvotā teritorijā Rīgā, Purvciemā, tika smagi piekauts, aizdedzināts un aplaupīts, pēc kā vēlāk iestājās viņa nāve. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka noziegumu izdarījušas bojāgājušam iepriekš pazīstamas personas konflikta laikā. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, un diviem aizturētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, bet pārējām aizdomās turētajām personām – policijas uzraudzība.

FOTO: Rīgā un Rojā konstatē vienai personai piederošas marihuānas audzētavas

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa amatpersonas šī gada septembra sākumā, realizējot iepriekš iegūtu informāciju, pie kāda 1987. gadā dzimuša vīrieša faktiskajā un deklarētajā dzīvesvietā atrada marihuānu. Kopumā likumsargi atrada un izņēma aptuveni 105 marihuānas stādus un 16 kg izžāvētas marihuānas. Šobrīd vīrietis ir aizturēts un izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

FOTO: Kravas vilcienos atklāj 760 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukušo kravas vilcienu kontroli, aizvadītajās brīvdienās atklāja nedeklarētas cigaretes, kas bija paslēptas čuguna kravās. Sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām tika izņemti 760 000 cigarešu (38 000 paciņas cigarešu).