Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Novados

Iedzīvotāju valdes kā tautas sargsuņi © DIENA

Ievēlot konsultatīvās iedzīvotāju valdes tiešās vēlēšanās, tām tiktu iedots ārkārtīgi spēcīgs mandāts – intervijā Jolantai Plaukai pauž Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle.

Par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2027. gadā grib būt ne tikai Cēsis un Kuldīga © DIENA

''Šis projekts veido kopā darīšanas prieku, sava veida talku, kas visiem – iedzīvotājiem, uzņēmējiem, politiķiem un citiem – ļauj nonākt uz viena viļņa un izjust pleca sajūtu,'' raksturojot pretendēšanu uz Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu, pagājušajā nedēļā sarīkotajā seminārā – domnīcā teica bijusī Eiropas kultūras galvaspilsētas žūrijas komisijas locekle Aiva Rozenberga. Iespēja atkal kādai Latvijas pilsētai kandidēt uz šo statusu būs 2027. gadā, bet gatavoties pieteikuma iesniegšanai jāsāk jau tagad.

FOTO: Siguldā atklāta Zelta rudens lapu sezona

26. septembrī ar amatnieku tirgu, aizraujošu programmu un spēlēm ģimenēm ar bērniem, kā arī gardo Rudens Street Food zonu atklāta Zelta rudens lapu sezona Siguldā. To krāšņāku padarīja grupu Sudden Lights un Oranžās brīvdienas koncerts Siguldas pils kvartālā. Rudens karaliste Sigulda ir gatava uzņemt ikvienu apmeklētāju, piedāvājot radošas, veselīgas, aizraujošas un nebijušas lietas – Zērgli, vagoniņu, lidojumu gaisa tunelī, vasaras bobu, Tarzānu, dabas pērles un arī mierīgu dabas baudījumu meža takās.

Skola atvērta visiem bērniem © DIENA

Mazsalacas vidusskola ir viena no vispārējās izglītības iestādēm, kura piedāvā trīs speciālās izglītības programmas, tostarp bērniem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem. Kaimiņu skolās tāda piedāvājuma nav, tāpēc bieži vien vecāki no blakus novadiem vēlas savus bērnus ar īpašām vajadzībām skolot šeit, nevis, piemēram, sūtīt uz speciālo skolu Valmierā.

Liepājā turpmāk būs vienota autobusu un tramvaju abonementa biļete

Lai iedzīvotājiem atvieglotu pārvietošanos ar Liepājas pilsētas sabiedrisko transportu un izveidotu skaidrāku biļešu sistēmu, no 1.novembra tiks ieviesta vienota autobusu un tramvaju abonementa biļete, ar kuru pasažieri varēs braukt abos transporta līdzekļos jebkurā pilsētas maršrutā Liepājas teritorijā, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Grobiņas novada skolas jau gadu ''zem viena jumta'' © DIENA

Apvienojot sešas skolas, izveidota viena – Zentas Mauriņas Grobiņas novada vidusskola. Tiesa gan, saglabājot Bārtā, Kapsēdē un Grobiņas pagastā izglītības programmu realizācijas vietas. Jāpiebilst, ka arī citviet Latvijā izmantots līdzīgs modelis, piemēram, Ilūkstes novadā, taču IZM to vērtējusi bez sajūsmas, norādot, ka patiesībā tā nav uzskatāma ne par optimizāciju, ne līdzekļu ekonomiju.