Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Novados

Vairāk jāieklausās nozares praktiķos © DIENA

Kā administratīvi teritoriālā reforma ietekmēs arī kultūras iestādes, šobrīd nav zināms, sarunā ar žurnālisti Aismu Orupi atzīst Mazsalacas novada Kultūras centra vadītāja Dace Jurka.

Grants ceļu greiderēšana un remonti šogad izmaksājuši 18,4 miljonus eiro

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus uz valsts autoceļiem ar grants segumu, VAS Latvijas autoceļu uzturētājs veicis greiderēšanu visā valsts teritorijā vairāk nekā 102 000 kilometru garumā, tāpat veikta bedru un iesēdumu remontu, t.sk dilumkārtas atjaunošana vairāk nekā 396 000 kubikmetru apjomā.

Vai jauni politiski veidojumi? © DIENA

Vairākās Latvijas pašvaldībās jau gadiem darbojas iedzīvotāju konsultatīvās padomes vai valdes (nosaukumi atšķiras). Rēzeknes novadā esošās 25 padomes ir apolitiskas – tajās nedrīkst būt pašvaldības domes deputātu, struktūrvienību un iestāžu vadītāju, kā arī politisko organizāciju (partiju), apvienību un to institūciju locekļu. Līvānu novadā šādu ierobežojumu nav, un, pētot piecu pagastu valžu sastāvus, katrā ir domes deputāti vai pagasta pārvalžu vadītāji, turklāt vieni vai otri valdi arī vada.

Rosina Daugavpilī un Kuldīgā ieviest divu nedēļu ierobežojumus

Trešdien valdības ārkārtas sēdē veselības ministre Ilze Viņķele (AP) informēja par aktuālo situāciju ar Covid-19 izplatību, norādot, ka Latvijā ir vērojami divi lieli vīrusa uzliesmojumi - Daugavpilī un Kuldīgā, un viens mazāks - Olainē.

Iedzīvotāju valdes kā tautas sargsuņi © DIENA

Ievēlot konsultatīvās iedzīvotāju valdes tiešās vēlēšanās, tām tiktu iedots ārkārtīgi spēcīgs mandāts – intervijā Jolantai Plaukai pauž Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle.

Par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2027. gadā grib būt ne tikai Cēsis un Kuldīga © DIENA

''Šis projekts veido kopā darīšanas prieku, sava veida talku, kas visiem – iedzīvotājiem, uzņēmējiem, politiķiem un citiem – ļauj nonākt uz viena viļņa un izjust pleca sajūtu,'' raksturojot pretendēšanu uz Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu, pagājušajā nedēļā sarīkotajā seminārā – domnīcā teica bijusī Eiropas kultūras galvaspilsētas žūrijas komisijas locekle Aiva Rozenberga. Iespēja atkal kādai Latvijas pilsētai kandidēt uz šo statusu būs 2027. gadā, bet gatavoties pieteikuma iesniegšanai jāsāk jau tagad.