Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Politika

Polijas vēlēšanu rezultātus pielaikojam Latvijai © DIENA

Vai liberālās koalīcijas veiksme Polijas parlamenta vēlēšanās iezīmē pagriezienu visa reģiona, arī Latvijas, vēlētāju ideoloģiskajās izvēlēs, intervijā Agnesei Margēvičai skaidro Eiropas Parlamenta viceprezidents Roberts Zīle (NA).

Deputāts Kulbergs sodīts par nereģistrēta transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē vēl pirms kandidēšanas uz Saeimu

Saeimas deputātam Andrim Kulbergam (AS), kurš ir arī Auto asociācijas prezidents, piemērots naudas sods vēl pirms kandidēšanas uz Saeimu par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kas nav reģistrēts noteiktajā kārtībā, liecina Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sagatavotais ziņojums, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju.

Politoloģe: Varam gaidīt "vecās" ZZS varas nostiprināšanos

Līdz ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) atgriešanos valdībā, un šī politiskā spēka nenorobežošanos no bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij"), varam gaidīt "vecās" ZZS varas nostiprināšanos, aģentūrai LETA sacīja Rīgas Stradiņa universitātes lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle.

Abu Meri prasa skaidrojumu par Stradiņa slimnīcas būvniecības procesa vadību

Apmeklējot un iepazīstoties ar Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) A korpusa otrās kārtas būvniecību, veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) līdz nedēļas beigām pieprasījis sniegt pilnvērtīgu informāciju par projekta plānošanu, procesu un risku vadību, aģentūru LETA informēja veselības ministra padomniece komunikācijas jautājumos Ilona Oša.

Vienotības valdē partijas kongress nenes lielas pārmaiņas

Partijas Vienotība kongresā šodien valdē līdz ar partijas priekšsēdētāju, finanšu ministru Arvilu Ašeradenu ievēlēti arī Ministru prezidente Evika Siliņa, ārlietu ministrs, iepriekšējais premjers Krišjānis Kariņš un citi.

Saeima apstiprina jauno Nacionālās drošības koncepciju

Saeima šodien apstiprināja jauno Nacionālās drošības koncepciju (NDK), kurā noteikti valsts apdraudējuma novēršanas stratēģiskie pamatprincipi un prioritātes jaunu politikas plānošanas dokumentu, tiesību aktu un rīcības plānu nacionālās drošības jomā izstrādei.

ZZS "nestrēbs karstu" un Lemberga lietā gaidīs gala sprieduma stāšanos spēkā

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) arī pēc otrās instances tiesas notiesājošā sprieduma Ventspils politiķim Aivaram Lembergam (Latvijai un Ventspilij) nemainīs nostāju pret savu sadarbības partneri, bet gan gaidīs tiesas galīgā lēmuma stāšanos spēkā, aģentūrai LETA uzsvēra ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis.

Tavars: Apvienotais saraksts attiecībā uz Rajevu bija kļūdījies

Nesen opozīcijā nonākušais politiskais spēks Apvienotais saraksts (AS) attiecībā uz nu jau bijušo frakcijas kolēģi Igoru Rajevu bija kļūdījies, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma atzina AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Mieriņa norāda uz Lemberga ierobežoto ietekmi ZZS lēmumu pieņemšanā

Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) galvenos lēmumus pieņem Latvijas Zemnieku savienība (LZS) un Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), šorīt intervijā Latvijas Radio uzsvēra jaunā Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS), norādot uz tiesājamā Ventspils politiķa Aivara Lemberga un viņa vadītās partijas Latvijai un Ventspilij ierobežoto ietekmi.