Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā

Rīga atzīta par sesto Labāko Eiropas galamērķi

Organizācija European Best Destinations (Eiropas labākie galamērķi - EDB) publicējusi ikgadējo sarakstu ar 20 aktuālākajām tūristu apmeklējuma vietām, kas izraudzītas starp vairāk nekā 500 citiem ceļotāju galamērķiem un ieguvušas 2024.gada labāko Eiropas galamērķu goda nosaukumu.

FOTO: Rīgas ostā ienācis lielākais konteinerkuģis ostas vēsturē

Naktī uz svētdienu Rīgas ostā ienāca konteinerkuģis MSC MARITINA V, kas ir lielākais Rīgu jebkad apmeklējušais konteinerkuģis. 266 metrus garais un 37 metrus platais kuģis kuģo zem Madeiras (Portugāles) karoga, un tā maksimālā ietilpība ir 4533 TEU (20 pēdu konteineri). Kuģa operators ir Šveicē bāzētā starptautiskā kompānija MSC (Mediterranean Shipping Company), kas Rīgas ostu iekļāvusi savas regulārās konteineru līnijas maršrutā.

Rīgā hlorēs ūdensvadus

No šodienas līdz piektdienai visā Rīgā plānota ūdensvadu tīklu profilaktiskā dezinficēšana jeb hlorēšana, informēja SIA Rīgas ūdens Komunikācijas daļas vadītāja Ieva Upleja.

Kaķu nams kopumā dedzis 262 kvadrātmetru platībā

Glābējiem divu stundu laikā izdevies ierobežot degšanu Vecrīgā, Kaķu namā, kur kopumā ēka degusi 262 kvadrātmetru platībā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Izveidota jauna konteinerkravu pārvadājumu līnija Rīga-Halla-Roterdama-Helsinki

Ir izveidota un uzsākusi darbu jauna konteinerkravu pārvadājumu līnija, savienojot četras vadošas Eiropas ostas maršrutā Rīga - Halla (Lielbritānijā) - Roterdama (Nīderlandē) - Helsinki (Somijā). Konteinerpārvadājumus caur Rīgas ostu nodrošina Nīderlandes kompānijas Samskip pārvaldītā konteinerkuģu līnija Samskip Multimodal B.V. Līnijā pārvadājumu nodrošina divi vidēja izmēra konteinerkuģi - BF Cartagena un Dornbusch, kas ienāk Rīgas ostā pēc regulāra grafika - vienu reizi nedēļā.